Η δική σας εκδήλωση
  • στο T.A.F.
  • εκθέσεις
01 01 2019 Έως 31/12/2019

CTRL + T

YOUR WORK IN PROGRESS / @ TAF_GALLERY

Η επιμελητική ομάδα του ΤΑF / The Art Foundation καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς δέχεται προτάσεις συμμετοχής στο CTRL+T .

Το πρόγραμμα  αποτελεί μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην υποστήριξη ανερχόμενων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να αναπτύξουν την καλλιτεχνική πρακτική τους, διαμορφώνοντας ένα έργο σε εξέλιξη. Καθόλη τη διάρκεια του έτους και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, διαφορετικοί καλλιτέχνες καταλαμβάνουν τον εκθεσιακό χώρο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ΤΑF επεξεργαζόμενοι την ιδέα του CTRL+T με απόλυτη ελευθερία όσον αφορά στη μεθοδολογία και τα εικαστικά μέσα. Το ΤΑF προσφέρει το χώρο υλοποίησης του έργου / πρότζεκτ, αναλαμβάνοντας την επικοινωνία και προβολή του,  καθώς και την παροχή βασικού τεχνικού εξοπλισμού.

Ο τίτλος του προγράμματος έχει ένα πολυεπίπεδο νόημα, καθώς παραπέμπει σημειολογικά τόσο στον φυσικό χώρο όπου υλοποιείται, όσο και στο κοινωνικοπολιτισμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο εντάσσεται: το ελληνικό γράμμα «Τ» (ταυ) ταυτίζεται (γραμμένο και ανεπτυγμένο στα λατινικά) με το όνομα του οργανισμού ΤΑF. Το CTRL+T δηλώνει μια θέση, μια δράση που αντλεί έμπνευση από την εντολή μετατροπής που χρησιμοποιείται στο πρόγραμμα Acrobat Adobe, ενώ παράλληλα με την ίδια εντολή μπορεί να ανοίξει κανείς μια νέα καρτέλα στο πρόγραμμα περιήγησης. 

Το CTRL+T συνιστά μια πλατφόρμα εργασίας για καλλιτέχνες και ερευνητές σε μια περίοδο κοινωνικών αναταραχών και σημαντικών πολιτιστικών αλλαγών, που πυροδοτούν διαρκώς νέες αναζητήσεις στο πεδίο της πολιτιστικής παραγωγής.

Η πρώτη συμμετοχή στο πρόγραμμα ήταν της Βελγίδας εικαστικού Elien Ronse, η οποία κλήθηκε να ανταποκριθεί στην εν λόγω έννοια του μετασχηματισμού/ χρήσης του χώρου. Έκτοτε στο πρόγραμμα έχουν συμμετάσχει ατομικά ή ομαδικά αρκετοί καλλιτέχνες, όπως η Therese Steele (Λονδίνο), οι ARHI.TEK & Privateprint (Σκόπια), η κολλεκτίβα Declinación Magnética -με τη συμμετοχή των Julia Morandeira, Sally Gutiérrez και Juan Guardiola- (Μαδρίτη), η κολλεκτίβα Driewieler Collectief (Άμστερνταμ) και ο Marcin Knyziak (Γλασκώβη).

Elien Ronse

Elien Ronse

Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα, στέλνετε μειλ και στο:

home@theartfoundation.gr