Σχετικά με τα Links

Στην ενότητα αυτή, θα βρείτε "χαρτογραφημένο" ένα παράλληλο σύμπαν από communities διαφορετικών αντικειμένων και κατευθύνσεων

 

Στην ενότητα art spaces παρουσιάζονται χώροι τέχνης που ξεφεύγουν από τα στενά όρια των γκαλερί και χαρακτηρίζονται από πολυσυλλεκτικότητα, είτε αυτή αφορά τη δομή και τη λειτουργία τους (π.χ. artist run spaces) είτε τις χρήσεις των εγκαταστάσεων και το θεματικό εύρος των εκδηλώσεων που διοργανώνουν. Έτσι, εδώ θα βρείτε  -ή θα προτείνετε-  πολιτιστικά κέντρα που φιλοξενούν θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, εκθέσεις κλπ ενώ την ίδια στιγμή μπορεί να συστεγάζουν βιβλιοπωλεία, μπαρ ή άλλους χώρους για διάλειμμα στο μέσο της ημέρας, χώρους σεμιναρίων ή ακόμα και εκτάσεις καλλιέργειας κλπ.

Παρότι μεγάλο μέρος των κοινοτήτων που παρουσιάζουμε στην ενότητα Intellectual Communities ανήκουν στο χώρο της τέχνης, πολλές από αυτές αφορούν γενικότερα θέματα διανόησης, π.χ. κοινότητες φιλοσοφικών συζητήσεων, επιστημονικών θεμάτων ή ίσως κοινωνικά δίκτυα βιβλιόφιλων κλπ. Σκοπός μας είναι να παρουσιάσουμε -και να παρουσιάσετε- δικτυακούς τόπους που καλλιεργούν την κριτική σκέψη μέσα από ένα δημόσιο διάλογο που επανερμηνεύει και διευρύνει τα όρια της γνώσης, της κατανόησης, της λογικής, της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μεταφυσικής και των πολλαπλών εφαρμογών και πρακτικών τους. 

 
Στην ενότητα new concepts αναδεικνύονται νέες μορφές διαχείρισης κοινωνικών θεμάτων και νέα μοντέλα ηθικής επιχειρηματικότητας: ηθικές τράπεζες, εγχειρήματα βιώσιμης ανάπτυξης, ηθικές διατροφικές συνήθειες, παραδοσιακές καλλιέργειες, ανταλλακτική οικονομία και πολλά άλλα. Παρουσιάζονται τάσεις που δύνανται να υποκαταστήσουν τον συμβατικό τρόπο κοινωνικής οργάνωσης και διαβίωσης και οι οποίες σταδιακά κερδίζουν έδαφος μεταβάλλοντας τον τρόπο που ζούμε και διαχειριζόμαστε την καθημερινότητά μας. Όλες αυτές οι προσπάθειες συνιστούν το επίκεντρο και τη βασική κατεύθυνση του metamatic:taf. Βρίσκονται δηλαδή πολύ κοντά στα ενδιαφέροντα και τις αξίες μας (όπως διατυπώνονται και στο προφίλ μας).

Στην ενότητα διάφορα (miscellaneous) παρουσιάζονται δικτυακοί τόποι που δεν εντάσσονται σε κάποια από τις υπόλοιπες κατηγορίες και καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα ενδιαφερόντων και ανησυχιών. Για παράδειγμα, εδώ θα βρείτε -ή θα  προτείνετε- ένα directory καλλιτεχνών, ένα site που παρουσιάζει γκράφιτι από όλες τις γωνιές του κόσμου, ιστορικά αρχεία ενός πανεπιστημίου που περιγράφουν διάφορες πτυχές της καθημερινότητας στο πέρασμα του χρόνου, δικτυακούς τόπους οργανισμών που ασχολούνται με τη διατήρηση και διάδοση πολιτιστικών στοιχείων διαφόρων εθνοτήτων, το site μιας ενδιαφέρουσας καλλιτεχνικής έκθεσης ή ενός συνεδρίου κ.α.

Σε αυτή την ενότητα παρουσιάζουμε sites που εξερευνούν τον τρόπο που η τεχνολογία επηρεάζει την τέχνη. Αφενός υπάρχουν τα sites που προβάλλουν την ψηφιακή τέχνη, είτε αυτή είναι υπό τη μορφή installations, είτε ως προέκταση της επιστήμης των υπολογιστών με τεχνικές όπως το animation και η ψηφιακή ζωγραφική. Αφετέρου υπάρχουν τα διάφορα φεστιβάλ ψηφιακής τέχνης και οι οργανισμοί που ασχολούνται με την έρευνα και την προώθηση καινοτόμων ιδεών στο κοινό.

Αυτή η ενότητα παρουσιάζει sites που απευθύνονται κυρίως σε καλλιτέχνες κι επαγγελματίες του χώρου των τεχνών και προσφέρουν διάφορων ειδών υπηρεσίες. Έτσι εδώ θα βρείτε εταιρίες κι οργανισμούς που ασχολούνται με την προώθηση καλλιτεχνών, sites όπου οι καλλιτέχνες μπορούν να βρουν χρηματοδότηση ή άλλα όπου μπορούν να προβάλλουν και να πουλήσουν τα έργα τους, directories επαγγελματιών για επαφές ή βάσεις δεδομένων με στοιχεία πωλήσεων έργων για χιλιάδες καλλιτέχνες.