Μορφή Ι

δράστης Thomas Lioutas 27.10.2016

Μορφή Ι/ Figure I - Μικτή τεχνική σε καμβά, 160 Χ 120 εκ.

Πρόκειται για ένα ζωγραφικό έργο το οποίο επεξεργάζεται τη σχέση μεταξύ ύπαρξης και ανθρώπινης μορφής, αποτελώντας τμήμα μίας ευρύτερης προσωπικής έρευνας πάνω στο ζήτημα της καύσης, επομένως και η αισθητική του άπτεται αυτής της θεματολογίας. Συγκεκριμένα, κυρίαρχα υλικά είναι η στάχτη, το κάρβουνο και η πίσσα, δημιουργώντας διάλογο με το θέμα μέσω των επιλογών της ζωγραφικής αποτύπωσης.

Η ρευστή, αιθέρια μορφή που αποτυπώνεται αποτελεί δείγμα αυτών των σκέψεων γύρω από το θέμα της ύπαρξης και αποπειράται να αναδείξει το ζήτημα της ρευστότητας της ύπαρξης αλλά και της μοναχικότητας σε ένα χωρο παράλληλα κατεστραμμένο αλλά και εξαγνισμένο. Ομοίως η καύση, πυλώνας της σκέψης και της αισθητικής μου, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το δίπολο καταστροφής και εξαγνισμού στο σύνολο της ανθρώπινης ιστορίας.

Μικτή τεχνική σε καμβά, 160 Χ 120 εκ.

Λίγα λόγια για τον 'δράστη' Θωμά Λιούτα

Γεννήθηκε το 1992 στη Θεσσαλονίκη όπου ζει και εργάζεται. Είναι απόφοιτος του τμήματος εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών του Α.Π.Θ. Ασχολείται κυρίως με ζωγραφική αλλά πειραματίζεται και σε ευρύτερες εικαστικές/καλλιτεχνικές πρακτικές.

tags / ζωγραφική