τρεις αθηναϊκές ιστορίες

δράστης Annita Douka Katia Milia-Argeiti 14.7.2016

τρεις αθηναϊκές ιστορίες

Η διπλωματική εργασία «τρεις αθηναϊκές ιστορίες» αφορά σε τρεις προτάσεις στέγασης τοπικών συλλογικοτήτων στο κέντρο της Αθήνας, μέσα από τη χρήση ανεκμετάλλευτων χώρων της πόλης. Στο επίκεντρο της σύνθεσης βρίσκεται η βασική μονάδα αστικής κατοίκησης, η πολυκατοικία, η οποία τίθεται σήμερα μαζί με πολλούς άλλους θεσμούς της αθηναϊκής ζωής υπό έντονη αμφισβήτηση. Μέσα από τις προτάσεις, οι δομές της πολυκατοικίας αποδομούνται και ανασυστήνονται ως ένα δημιουργικό αρχιτεκτονικό λεξιλόγιο που μπορεί να προσφέρει λύσεις προσαρμοσμένες στις σύγχρονες απαιτήσεις διαβίωσης στην πόλη.

Αννίτα Δούκα

Η Αννίτα είναι μια νέα αρχιτέκτονας που ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στην αρχιτεκτονική σε Ελλάδα και Γαλλία και έχει λάβει διακρίσεις για συμμετοχές της στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ανάπλασης του Palermo και πρόσφατα του παλαιού λιμένα Πατρών. Τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για τα κολλάζ γι' αυτό και αρέσκεται στο να συλλέγει πολλές διαφορετικές εμπειρίες και γνώσεις.

Κάτια Μήλια-Αργείτη

Η Κάτια είναι αρχιτέκτονας και σχεδιαστής αρχιτεκτονικού φωτισμού. Γεννήθηκε στην Αθήνα και παρόλο που έχει ζήσει σε διαφορετικές πόλεις, της Ελλάδας και του εξωτερικού, πάντα επιστρέφει σ’αυτήν. Σχεδιάζει για την επανεγκαθίδρυση της απόλαυσης στην καθημερινή ζωή και το δημόσιο χώρο της πόλης.

tags / αρχιτεκτονική