Αδιά-κοπη Άνοιξη

δράστης Harris Kondosphyris- George Pantazis 18.9.2015

tags: installation

Αδιά-κοπη Άνοιξη

Χάρης Κοντοσφύρης- Γιώργος Πανταζής, «Αδιά-κοπη Άνοιξη», Εγκατάσταση από ακριλικό σε ξύλο Osb, τσιμέντο, 2015.

Όταν κάποιος βιώσει την αγάπη, αμέσως μετά την αναζητά με βάση την
πρώτη ανάμνηση που είχε από εκείνη. Οι ζωγραφισμένοι κύβοι- παίζοντας τον ρόλο της εσωτερικής ανάγκης- μετατρέπονται σε ενεργά δομικά όργανα για την αναβίωση και συνεχή ανοικοδόμηση αυτής της ανάμνησης. Ο σκύλος, μάρτυρας αυτού του αέναου κύκλου, προσμένει καρτερικά να ξεπεράσουμε την εμμονή μας. Έτσι ώστε, να απαλλαγεί από τα δεσμά του και να αφεθεί ελεύθερος να κυνηγήσει ένα νέο ξεκίνημα.

Χάρης Κοντοσφύρης, Επίκουρος καθηγητής

Ζει και εργάζεται στην Φλώρινα και στη Αθήνα. Έχει πραγματοποιήσει 18 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως στην 26η Μπιενάλε του Σάο Πάολο (2004), στην 2η Μπιενάλε του Πεκίνου (2006) και στη 2η Μπιενάλε της Θεσσαλονίκης (2009). Εκθέτει στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη στην Αθήνα και στην Γκαλερί Λόλα Νικολάου στη Θεσσαλονίκη Συνεργάζεται με την γκαλερί 512 της Πτολεμαΐδας και την γκαλερί Παπατζίκου στην Βέροια. Το 2009 εξέδωσε το βιβλίο του Έσοπτρο+ από τις εκδόσεις futura.

Γιώργος Πανταζής, Εικαστικός

Γεννήθηκε στις 4 Απριλίου του 1993 στην Πτολεμαΐδα . Το 2007 σε ηλικία 14 χρονών εισάγεται με την ειδική κατηγορία των "ταλέντων" στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σ.Κ.Τ Φλώρινας. Μετά από δυο αναστολές φοιτήσεως σε ηλικία 18 ετών ξεκινάει τις σπουδές του με κύρια κατεύθυνση το 3ο Εργαστήριο Ζωγραφικής με Καθηγητές τον Χάρη Κοντοσφύρη και τον Θωμά Ζωγράφο. Επίσης αποτελεί μέλος της εικαστικής ομάδας " εν-φλώ " και πλέον ζει και εργάζεται στην Φλώρινα.

tags / installation