Διαίρεση

δράστης Kostas Pantoulas - Katerina Bakagianni 30.10.2014

Ο σχεδιαστής κόμικ Κώστας Παντούλας και η σεναριογράφος Κατερίνα Μπακαγιάννη με το έργο τους 'Διαίρεση' συμμετέχουν στη ομαδική έκθεση κόμικ “ΔΙΑΨΕΥΣΕ ΤΟ”, η οποία φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο του metamatic:taf από 23 Οκτωβρίου έως 15 Νοεμβρίου 2014.

Η Κατερίνα Μπακαγιάννη δημιούργησε ειδικά για το έργο τους ένα ομότιτλο τετραστοιχο

ΔΙΑΙΡΕΣΗ

Στο Ένα , δυό να βλέπεις

στο τρία, δύο και ένα
και

στο μηδέν, το άπειρο

στα μάτια μου, εσένα.

Λίγα λόγια για τους "δράστες"

Ο Κώστας Παντούλας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Έχοντας έφεση στη ζωγραφική και το σχέδιο, μαθήτευσε σε εργαστήρια ελεύθερου σχεδίου, ενώ παράλληλα τελείωσε την σχολή του Σπύρου Ορνεράκη. Ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά ως σκιτσογράφος , φιλοτεχνώντας εξώφυλλα και αφίσες για περιοδικά παραστάσεις και συναυλίες, ενώ παράλληλα σπουδάσε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (στον τομέα τις γλυπτικής).

Ασχολήθηκε με ποικίλες εικαστικές εργασίες π.χ. ως καλλιτεχνικός διευθυντής σε ταινίες μικρού μήκους του σκηνοθέτη Κ.Γεραμπίνη -Το Κουτί- και -Sound check- . Έχει αναλάβει την φιλοτέχνηση των εξώφυλλων των συλλεκτικών βινύλιων (για δυο έτη) της σειράς '' Γεροντοπεισματα '' με την υποστήριξη του Music Corner και του Μenta 88 fm, πρωτοβουλίας του τραγουδιστή στιχουργού και συνθέτη Δημήτρη Καρά, με συμμετοχές πολλών τραγουδιστών και μουσικών ( Β.Παπακωνσταντίνο, Σ.Μάλαμας, Β.Καρράς, Γ.Κότσιρας, Α.Κετιμέ κ.π.α. ).

Ωστόσο έχοντας σαν κύριο στόχο του, την ενεργή παρουσία στον χώρο των κόμικς, κυκλοφόρησε σε μορφή αυτοεκδόσης σε περίπτερα και καταστήματα το περιοδικό Στρατιώτης Κέιν, που ολοκληρώθηκε ως σειρά σε πέντε τεύχη ξεκινώντας το 2008 έως το 2010. Η δραστηριότητα του στα κόμικς συνεχίζεται μέσο της ιστοσελίδας του '' www.selloscomics.com '' όπου εκεί, σε μορφή web comics αναρτά ιστορίες ηρώων του όπως o MR.FOX (σε σχέδιο και σενάριο), και της METAL GIRL ( σε σχέδιο του ιδίου και σενάριο του Στέφανου Παπαδημητρίου), τέλος συνεργάζεται με τον Βραζιλιάνο γλύπτη Marcus Deleo και των συνεργάτη του Βαλέριο Ισάκοφ, στο project των φιγούρων Platinum Dolls.

Η Κατερίνα Μπακαγιάννη εργάζεται για τη τηλεόραση και τον κινηματογράφο, στο πεδίο της σκηνοθεσίας .Γράφει ποίηση και σενάριο. Γεννήθηκε το Σεπτέμβρη του '80 .

Κώστας Παντούλας official website: www.selloscomics.com

Κατερίνα Μπακαγιάννη: katbak@live.com