Ακεφιά

δράστης Konstantinos Sklavenitis 29.10.2014

Ο σχεδιαστής κόμικ Κωνσταντίνος Σκλαβενίτης με το έργο του 'Ακεφιά' συμμετέχει στη ομαδική έκθεση κόμικ “ΔΙΑΨΕΥΣΕ ΤΟ”, η οποία φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο του metamatic:taf από 23 Οκτωβρίου έως 15 Νοεμβρίου 2014.

Ο καλλιτέχνης αναφέρει για το έργο του, ότι συνήθως όταν ξεκινάει μια ιστορία, εμπνέεται από μια φράση, μια εικόνα ή κάτι που του κέντριζει το ενδιαφέρον. Στα πλαίσια της έκθεσης “ΔΙΑΨΕΥΣΕ ΤΟ”, έχοντας ως έναυσμα την λέξη 'ακεφιά', έστησε ένα μονοσέλιδο που στέκεται περισσότερο σε σκέψεις παρά στο ίδιο το συναίσθημα. Ο ήρωας που μονολογεί - προφανώς άκεφος -τριγυρνάει νύχτα στην πόλη που μοιάζει άδεια, προσπαθεί να βάλει τις σκέψεις του σε μια σειρά, να ξεφύγει από την πραγματικότητα που τον προβληματίζει (και του χαλάει την διάθεση), να βρει μια διέξοδο.

Λίγα λόγια για τον "δράστη''

Ο Κωνσταντίνος Σκλαβενίτης σπούδασε στο τμήμα Πλαστικών Τεχνών & Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και συνέχισε κάνοντας Master Of Arts In Design στον ΑΚΤΟ – Middlesex University.

Το 2009 ξεκίνησε να εργάζεται ως εικονογράφος – σκιτσογράφος. Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με το περιοδικό Ταχυδρόμος, την εφημερίδα Το Βήμα και τις εκδόσεις Έννοια για την δημιουργία του βιβλίου Εικαστικά.

Από το 2010 εργάζεται στην εφημερίδα Τα Νέα, όπου και συνεχίζει ως σήμερα.

Έχει συμμετάσχει σε διάφορες εκθέσεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Athens Video Art Festival 2008 και 2010, Milano Film Festival 2008, Lescovac Comics Festival 2013 και 2014,Salon Stripa SKC Belgrade 2014.)

Το 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο του κόμικς άλμπουμ με τίτλο Σαν Όνειρο. Η καινούργια του δουλειά με τίτλο Εικόνες στα Σύννεφα, δημοσιεύεται από τον Αύγουστο του 2014 στα Νέα.

Email επικοινωνίας ksklavenitis@dolnet.gr