Εμμονή

δράστης Fotis Pehlivanidis 25.10.2014

Ο σχεδιαστής κόμικ Φώτης Πεχλιβανίδης με το έργο του 'Εμμονή' συμμετέχει στη ομαδική έκθεση κόμικ “ΔΙΑΨΕΥΣΕ ΤΟ”, η οποία φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο του metamatic:taf από 23 Οκτωβρίου έως 15 Νοεμβρίου 2014.

Ο καλλιτέχνης αναφέρει για το έργο του, ότι κάθε άνθρωπος που βυθίζεται στην υψηλή τέχνη της αυτοικανοποίησης, το κάνει αρνούμενος την ισχύουσα σεξουαλική τάξη. Έστω και για λίγο αποκόπτεται από την κοινωνική υποκρισία, τη σοβαροφάνεια και τις πλαστές ιδέες. Στα πρόσωπα αυτών των γυναικών, αναγνωρίζει κανείς την ομορφιά της ιδεατής ηδονής, απέναντι σε κάθε κοινωνική προσποίηση. Την απρόσμενη χαρά της κίνησης έναντι της αταραξίας.

Λίγα λόγια για τον ''δράστη''

O Φώτης Πεχλιβανίδης δημιουργεί εικόνες για περιοδικά (πολλά από τα οποία έχει σχεδιάσει σαν καλλιτεχνικός διευθυντής), έχει πάρει μέρος σε εκθέσεις ζωγραφικής και κόμικς, έχει σχεδιάσει εξώφυλλα βιβλίων, αφίσες, διαφημιστικά, κ.ά.

Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις και στα Φεστιβάλ της Βαβέλ. Το 2001 δημιούργησε το κόμικ-άλμπουμ «Luna», που είναι και το μοναδικό ελληνικό κόμικ που κυκλοφόρησε στην Αμερική. Παράλληλα διδάσκει στον ΑΚΤO.

Έχει βραβευτεί με το βραβείο EBΓE 2004 για σχεδιασμό εντύπου («Athens Voice»). Η αγελάδα «Νο feelings» ήταν η συμμετοχή του στην Cow Parade της Αθήνας. Το 2008 σχεδίασε το έργο «Kiss» για την υπαίθρια έκθεση “Hearts in Athens” και συμμετείχε στην έκθεση «Λαβύρινθοι» που έγινε στο Πεκίνο στο πλαίσιο του πολιτιστικού έτους της Ελλάδας στην Κίνα.

Το 2010 παρουσίασε τη νέα σειρά έργων του με τίτλο «Επιδερμίδα» στη γκαλερί Αστρολάβος Δεξαμενή.

Φώτης Πεχλιβανίδης official website