Παραμύθι για καρπούς και άστρα

δράστης Evripidis Papadopetrakis 15.5.2014

Παραμύθι για καρπούς και άστρα - Ξηρή χάραξη σε plexiglass και υψιτυπία, 55x35,2013

''Παραμύθι για καρπούς και άστρα'' - Ξηρή χάραξη σε plexiglass και υψιτυπία,55x35,2013

Το έργο ''Παραμύθι για καρπούς και άστρα'' (2013) είναι μια προσπάθεια προσέγγισης της πόλης των Αθηνών με τρόπο εικονογραφικό και κυρίως συμβολικό. Πραγματεύεται και συνθέτει ιστορικά στοιχεία-σύμβολα της πόλης όπως η ελιά,η κατοικία,η παροχή γνώσης και πολιτισμού ελεύθερα και φυσικά ο άνθρωπος φιλόσοφος. Η σύνθεση λόγω μορφολογίας αποκτά έναν μυσταγωγικό χαρακτήρα έχοντας παράλληλα διάλογο με την σουρεαλιστική τάση που επικραττεί με το ''πέταγμα'' των τυπογραφικών στοιχειών-πουλιών στον έναστρο Αθηναικό ουρανό.

Το έργο έχει σκοπό να μεταφέρει στον θεατή αφενός την ιστορική σημασία της Αθήνας ως πόλη-σταθμός για την ανθρωπότητα και αφετέρου να μεταδόσει μια θετική και ελπιδοφόρο πνοή ως ''αντίδοτο'' για το σήμερα.

Λίγα λόγια για τον ''δράστη'' Ευριπίδη Παπαδοπετράκη

Ο Ευριπίδης Παπαδοπετράκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988.Το 2008 εισέρχεται στην σχολή καλών τεχνών της Θεσσαλονίκης όπου παρακολουθεί το εργαστήριο χαρακτικής με δάσκαλο τον Μανόλη Γιανναδάκη.Το 2009 εισέρχεται στην Ανωτάτη σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας.Παρακολουθεί το εργαστήριο ζωγραφικής με δασκάλους τον Μάριο Σπηλιόπουλο και τον Παντελή Χανδρή.Σήμερα ολοκληρώνει τις σπουδές του στο εργαστήριο χαρακτικής με δασκάλους τον Γιάννη Γουρζή και Μιχάλη Αρφαρά.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας στο εργαστήριο του Μπάμπη Λέγγα καθώς και το πρόγραμμα Studite σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και την Ελληνική Εταιρεία Βιβλιοδεσίας όπου διακρίθηκε λαμβάνοντας μέρος στην έκθεση ''Η τέχνη της βιβλιοδεσίας.Απο το Βυζάντιο στη Σύγχρονη Εικαστική Δημιουργία'' που πραγματοποιήθηκε στο Βυζαντινό και Χριστιανικό μουσείο Αθηνών.

Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις,ενδεικτικά:

Έκθεση α' εργ. ζωγραφικής της σχολής καλών τεχνών Θεσσαλονίκης,πολυχώρος DeFacto.Θεσσαλονίκη 2008

''Art & the City''-city models,στοά Citylink,Αθήνα 2011

Έκθεση γ΄εργ. ζωγραφικής ,Α.Σ.Κ.Τ,Αθήνα 2011

''Η αλήθεια ήταν πάντοτε παράλογος''-αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη,Πολιτιστικό κέντρο δήμου Αθηναίων ''Μελίνα'',Αθήνα 2011

''εικονΟποίηση'',πολυχώρος εκδόσεων Γαβριηλίδη,Αθήνα 2012

Έκθεση α' εργ. χαρακτικής της Α.Σ.Κ.Τ ,Αθήνα 2012

Έκθεση ''Η τέχνη της βιβλιοδεσίας.Απο το Βυζάντιο στη Σύγχρονη Εικαστική Δημιουργία'' , Βυζαντινό και Χριστιανικό μουσείο Αθηνών,2012

΄΄Αrt & the city-Χαράσσοντας την Αθήνα'',στοά Citylink,Aθήνα 2013(1ο βραβείο)

e-mail: eur.papado@yahoo.gr

Ευριπίδης Παπαδοπετράκης officil website

tags / χαρακτική