Φιλί

δράστης Georgia Lale 8.1.2014

«Οτιδήποτε τελετουργικό ( που θυμίζει ιεροτελεστία) πρέπει να αποφεύγεται γιατί σαπίζει αμέσως. Και το φιλί είναι βέβαια τελετουργία, αλλά αυτό δεν σαπίζει. Γι’αυτό και η τελετουργία, τότε μόνο είναι επιτρεπτή, όταν είναι τόσο γνήσια όσο ένα φιλί.»
ΛΟΥΝΤΒΙΧ ΒΙΤΤΓΚΕΝΣΤΑΪΝ

Μπορώ να μάθω τι σκέφτεσαι, πως κάνεις έρωτα... Μπορώ να σε αναστήσω, να σε σκοτώσω, να σε κάνω αθάνατο... Μόνο άφησέ με να σε φιλήσω. Να δαγκώσω τα χείλη σου, να γρατζουνιστώ στα γένια σου, να γευτώ αυτό το διάφανο υγρό που μέσα του κολυμπά η γλώσσα σου, να αναπνεύσω την ανάσα σου και να σου πάρω για λίγο την ζωή, για να στην φέρω πάλι πίσω έτσι όπως ποτέ δεν την φαντάστηκες.

Μόνο πρόσεξε. Επιστροφή δεν θα υπάρχει. Κάθε φιλί είναι για πάντα. Θα σου δώσει ζωή ή θα στην αφαιρέσει... αλλά για πάντα! Είναι ένα σημάδι που πάντα πάνω σου θα κουβαλάς. Όταν αλλάζει ο καιρός θα σκίζει τις σάρκες του προσώπου σου, θα ματώνει... κατακόκκινο! Κατά διαστήματα θα το ξεχνάς. Μην αυταπατάσαι. Δεν μπορείς να ξεχάσεις!

Σε έφερα εδώ από τόσο μακριά. Σε κυοφόρησα. Σε γέννησα. Σε φίλησα. Για να σου δώσω ζωή, για να με αγαπήσεις, για να σε λατρέψω, για να σε φάω, για να παλέψουμε, εγώ και συ, εσύ που είσαι προϊόν δικό μου. Για να παλέψουμε... Μπορεί να χάσουμε... μπορεί να κερδίσουμε... μπορεί να μείνουμε αθάνατοι για πάντα!

G.LALE

Tα γλυπτά αυτά κατασκευάστηκαν με βάση χαρακτικών-προσωπογραφίες του μεγάλου Γιαπωνέζου χαράκτη Hokusai. Η πράξη μου αυτή είχε ως αρχικό σκοπό την απόδοση τιμής σε έναν τόσο μεγάλο καλλιτέχνη που τόσο πολύ επηρέασε και επηρεάζει με το έργο του το καλλιτεχνικό στερέωμα. Κάνοντας γλυπτά τα σχέδια του, συμβολικά ανασταίνω τα μοντέλα του Hokusai, τα οποία συνήθως ήταν ανυποψίαστοι περαστικοί που τραβούσαν το βλέμμα του καλλιτέχνη, συχνά παππούδες και γιαγιάδες. Στην πορεία όμως αυτό το φιλί απέκτησε μια ερωτικά βίαιη ένταση. Η ένταση αυτή είναι καθαρό προϊόν της σχέσης του καλλιτέχνη με το δημιούργημα του. Μια σχέση μίσους – πάθους.

Λίγα λόγια για τον ''δράστη'' Γεωργία Λαλέ

Η Γεωργία Λαλέ γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής στο παιδικό εργαστήρι του Εθνικού Θεάτρου. Σπούδασε γλυπτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με το Γιώργο Λάππα και πολυμέσα με το Μάνθο Σαντοριναίο και τη Βίκυ Μπέτσου. Αποφοίτησε με Άριστα. Ήταν υποψήφια για το βραβείο αριστούχου του 2011 του Ιδρύματος Καπετανάκη.

Συμμετοχή σε ομαδικές εκθέσεις 

2011  Αρχηγοί, Ζώα και Εργαλεία. Γκαλερί Καππάτος, Αθήνα. Επιμέλεια Γιώργος Λάππας.

2011  Η Μεγάλη Καραμέλα. Εθνική Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Αθήνα. Επιμέλεια Αφροδίτη Λίτη.

2012  Video art Φεστιβάλ Μηδέν, Καλαμάτα. Επιμέλεια Γιούλα Παπαδοπούλου – Γιώργος Δημητρακόπουλος

2012 Συμμετοχή στο διαγωνισμό Έρωτας στην εποχή των Social media, μια συνεργασία της εφημερίδας Metropolis και της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

2012 Τιμητική διάκριση του έργου της στο διαγωνισμό Έρωτας στην εποχή των Social Media.

2013 Συμμετοχή σε performance του Δημήτρη Αληθεινού στα πλαίσια της αναδρομικής του έκθεσης στο Μουσείο Σύνχρονης Τέχνης

2013 Συμμετοχή στο φεστιβάλ FONLAD Festival on line de Artes Digitais στην πόλη Coimbra στη Πορτογαλία. 

2013-2014 Συμμετοχή στην έκθεση Studios 2013 στο metamatic:taf

Workshops 

2010  In between project, με ομάδα φοιτητών από το εργαστήριο πολυμέσων της ΑΣΚΤ και τον υπεύθυνο καθηγητή Μάνθο Σαντοριναίο. Γκαλερί About, Αθήνα.

Γεωργία Λαλέ official website

tags / γλυπτική