Η δική σας εκδήλωση
  • στο T.A.F.
  • εκθέσεις
30 09 2010 Έως 30/10/2010

Αναπνοές

Δικαίωμα στο όνειρο / Αντίσταση μέσω της τέχνης

Εισπνοή - εκπνοή, εισπνοή - εκπνοή… Συνθέτουν την αναπνοή, λειτουργία του οργανισμού φυσική, χωρίς σταματημό. Μέσα από την αναπνοή αποκαλύπτεται η ίδια η ύπαρξη. Η κάθε ανάσα υπενθυμίζει την ενέργεια και την κίνησή μας. Ένα ατελές ταξίδι προς την τελείωση. Κι όμως σήμερα κάποιοι μας λένε να κρατήσουμε την αναπνοή μας για να μπορέσουμε ν’αντεπεξέλθουμε στις δύσκολες συνθήκες των καιρών.

Τα CReatures έφτασαν και είναι ασυμβίβαστα με αυτή τη λογική. Σας καλωσορίζουν στη δική τους διάσταση. Σας μεταφέρουν τη δική τους ενέργεια και κλείνουν το μάτι εναλλακτικά σε όσα συμβαίνουν γύρω τους. Κοιτούν προς την κατεύθυνση που τους δείχνει η επιθυμία τους για καινοτομία και η αγάπη τους για δημιουργία. Διοργανώνουν κι επιμελούνται την καλλιτεχνική έκθεση Αναπνοές με σκοπό να προβάλλουν τη δύναμη όσων ξέρουν ν’αντιστέκονται και συνεχίζουν να δημιουργούν. Δέκα καλλιτέχνες σε δέκα δωμάτια με σκοπό η ζωγραφική, η φωτογραφία, η γλυπτική, ο χορός, η χαρακτική, το video animation και η κινηματογράφηση να βρουν καταφύγιο.

Τα CReatures απευθύνονται σε ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο όραμα, που κάθε μέρα δημιουργούν τον κόσμο που έχουν ονειρευτεί ανατρέποντας ό,τι τους περιορίζει. Έχουν πάντα σαν οδηγό τους το δικαίωμα να ονειρεύονται.

Επιμέλεια: CReatures

Συμμετέχουν: CReatures, Dance Company “Οδοντογλυφίδα”. Εικαστική ομάδα “Connestiva”. Εικαστική ομάδα “Meteoros”. Απόλλωνας Γλύκας, Βιβή Παπαδημητρίου, Γιώργος Καραγιώργος Παναγιώτης Μοσχανδρέου, Γιάννης Ψαλλιδάκος, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

Εγκαίνια: Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010, 20:30

Είσοδος ελεύθερη

Διάρκεια έκθεσης: 30.09-30.10.2010

Διεύθυνση: Νορμανού 5, Αθήνα 105 55, μετρό Μοναστηράκι

tags: εκθέσεις