Η δική σας εκδήλωση
  • στο T.A.F.
  • εκθέσεις
16 06 2011 Έως 17/7/2011

Μέρες Μετά

Ομαδική έκθεση / Νέα σενάρια για την καθημερινή ζωή

Το taf με χαρά παρουσιάζει την έκθεση Μέρες Μετά που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 16 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 17 Ιουλίου 2011. Η έκθεση Μέρες Μετά επιλέχθηκε μετά τη διαδικασία ανοιχτής πρόσκλησης του taf σε νέους για κατάθεση επιμελητικής πρότασης.

Η έκθεση Μέρες Μετά ξεκινά με αφορμή την καταστροφή και την καταστροφολογία. Ο λόγος περί μεγάλης φθοράς ορίζει την παρούσα αλλά και την άμεσα μελλοντική κατάσταση. Η σχέση ανθρώπου και περιβάλλοντος βρίσκεται σε κρίση. Το  ίδιο ισχύει και σε καθαρά ανθρωπογενείς τομείς όπως στην οικονομία, στην ηθική και στην αισθητική. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο κατασκευάζεται η συζήτηση για την κατανόηση της προκείμενης κατάστασης,  όπου άλλες φορές ανάγεται σε λεκτική τρομοκρατία και άλλες σε δημιουργική διαδικασία αναζήτησης τρόπων αντιμετώπισης της.

Η έκθεση επιχειρεί να παρουσιάσει διαφορετικά οράματα και ουτοπίες για το μέλλον μέσα από μια σκηνογραφία ιδεών και πρακτικών που εν δυνάμει μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα. Αισιόδοξα ή απαισιόδοξα σενάρια και οπτικές παρουσιάζονται μαζί και επιχειρούν να καταδείξουν πως πάντα οι αλλαγές του τρόπου ζωής μας οδηγούν σε μία κρίση. Μια κρίση η οποία σχετίζεται με το πως διαχειριζόμαστε οποιουδήποτε είδους πόρους, φυσικούς η ανθρώπινους.

Επιστήμονες, καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, ερευνητές και κάθε είδους επαγγελματίες ή ερασιτέχνες εφευρίσκουν με τον τρόπο τους νέα σενάρια για την καθημερινή ζωή, την κατοίκηση των πόλεων και της υπαίθρου. Στην έκθεση παρουσιάζονται εικονογραφημένα αρχιτεκτονικά project, πειραματικές απόπειρες βιομηχανικού σχεδιασμού, εικαστικά και λογοτεχνικά έργα (ζωγραφική, σχέδια, κολάζ, βίντεο, εγκαταστάσεις, ποιήματα).

Επιμέλεια: Χρυσάνθη Κουμιανάκη, Κοσμάς Νικολάου

Συμμετέχουν:Σίμος Βέης, Πάκυ Βλασσοπούλου, Πανδώρα Γιαμαλίδου, Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, Στάβια Γριμάνη, Ναταλία Ηλιάδη, Μαρία Καραντζή, Νικόλας Λεβεντάκης, Μαρίνα Μπιζά, Διονυσία Μυλωνάκη, Άρτεμις Νικολοπούλου, Εύα Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνος Πέττας, Μανώλης Φοινικιανάκης, Φωτεινή Χανδρά, Γιώργος Χλωρός, Laura Cherry ομάδα Vostok.

Εγκαίνια: Πέμπτη 16.06.11, 20:30

Είσοδος ελεύθερη

Διάρκεια έκθεσης:16.06-17.07.2011

Ώρες Λειτουργίας: Δεύτερα-Σάββατο 13:00-24:00, Κυριακή 14:00-24:00

Διεύθυνση: Νορμανού 5, Αθήνα 105 55, μετρό Μοναστηράκι

tags: γλυπτική / εγκατάσταση / καταγραφή