Η δική σας εκδήλωση
  • στο T.A.F.
  • εκθέσεις
16 01 2020 Έως 3/2/2020

To Πνεύμα του '60- Περιήγηση σ' έναν κόσμο που έφερε το αύριο

Έκθεση ζωγραφικής της Άρτεμης Χατζηγιαννάκη

 

Το εκθεσιακό πρότζεκτ «Το πνεύμα του ’60.Περιήγηση σε έναν κόσμο που έφερε το αύριο» γίνεται με την αποκλειστική χορηγία του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και με επιμέλεια του δημοσιογράφου και συγγραφέα Νίκου Βατόπουλου. Η όλη ιδέα στηρίζεται και εμπνέεται από τη νέα παραγωγή έργων της Άρτεμης Χατζηγιαννάκη, η οποία προχωράει την έρευνά της στο αστικό τοπίο και  μνήμη σε μια κρίσιμη για την Αθήνα περίοδο.Τα έργα της, με υπαινικτικά νοσταλγικό χαρακτήρα, ανακαλούν το πέρασμα από τον παλιό στον νέο κόσμο. Η Άρτεμη Χατζηγιαννάκη, με δεινή σχεδιαστική ικανότητα και έμφαση σε μια ιδιαίτερη χρωματική γκάμα, ανασυστήνει θραύσματατου αθηναϊκού παρελθόντος με ένα τρόπο συσπειρωτικό και απελευθερωτικό.

Η έκθεση συνοδεύεται από έκθεση φωτογραφίας συγχρόνων φωτογράφων, με θέματα που παραπέμπουν στο ύφος και τηναισθητική του ’60.

Συμμετέχουν οι: Γιώργος Θάνος, Γιώργος Καζάζης, Παναγιώτης Παναγάκης, Τάσος Σαλτερής, Ηλίας Τσαουσάκης, Τάσος Χαλκιόπουλος.


Ειδική ενότητα περιλαμβάνει φυσικά τεκμήρια από τη δεκαετία του ’60 (περιοδικά,παιχνίδια, αντικείμενα διακοσμητικά και καθημερινής φύσης κ.ά.) ενώ θα υπάρξουν και παράλληλες εκδηλώσεις με ομιλίες/παρουσιάσεις με θέματα από τηνΑθήνα του ’60 και τον προβληματισμό που γεννά η σύγχρονη θεώρησή της.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν:

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, ώρα 17.30 (Ομιλία Θανάση Γιοχάλα)

Κυριακή 26 Ιανουαρίου, ώρα 17.30 (Ομιλία Μαρίας Καλτσά)

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, ώρα 17.30 (Ομιλία Νίκου Βατόπουλου).

Κυκλοφορεί κατάλογος με τα έργα της Άρτεμης Χατζηγιαννάκη και κείμενα των Ζωής Βαΐου και Θανάση Γιοχάλα, Νίκου Βατόπουλου, Μαρίας Καλτσά, Γιώργου Καζάζη, Ηλία Καφάογλου και Άρτεμης Χατζηγιαννάκη.

Χορηγοί επικοινωνίας :
www.culturenow.gr
www.forfree.gr