Η δική σας εκδήλωση
  • στο T.A.F.
  • εκθέσεις
17 12 2019 Έως 12/1/2020

STUDIOS 2019 / Εδαφικές Μετατοπίσεις

STUDIOS 2019

«Εδαφικές Μετατοπίσεις»

 

H νέα καλλιτεχνική διεύθυνση του T.A.F. / the art foundation επιμελείται την καθιερωμένη έκθεση των STUDIOS, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2011 με σκοπό να αναδείξει νέους καλλιτέχνες από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας.

Ο φετινός τίτλος της έκθεσης «Εδαφικές Μετατοπίσεις» βασίζεται στην ιδέα της φαινομενολογίας του γάλλου φιλοσόφου Gaston Βachelard, καθώς τα έργα της έκθεσης επιχειρούν τη μεταβολή της εικόνας και της θέασης καθεαυτής μέσα από νέες χωροταξικές συζυγίες. Ποιητικές εικόνες, που δεν έχουν ξαναβιωθεί, βάζουν τον θεατή να δράσει, να συλλογιστεί, να ονειροπολήσει, παρά τα όρια που θέτει ο κοινός νους. Kάθε καινούργια εικόνα συνδέεται με κάποιο αρχέτυπο που υπάρχει στην ατομική συνείδηση.

Οι χωρικές συνθήκες που ορίζουν οι καλλιτέχνες με το έργο τους επιδρούν στην ίδια τη συνείδηση και στην υποκειμενική – ποιητική ερμηνεία του χώρου, του περιβάλλοντος, της ίδιας της μητρόπολης και των συνθηκών της. Τα έργα δημιουργούν χώρους «μετάφρασης» των συνθηκών της θέασης, τη σχέση μας με εκείνα, και τη ροή εντός τους ξεκινώντας από τη βάση, το έδαφος, τη ρίζα. Το έδαφος, ορίζει τα μονοπάτια και τις νέες κατευθύνσεις του σώματος και την βιωματική εμπειρία του θεατή. Η οπτική θέαση των έργων δημιουργεί μετατοπίσεις στο χώρο μέσα από μια προσωπική ψυχογεωγραφία επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση μας με την ύλη και τα σημεία - τόπους της γης.

Συμμετέχουν: Στεφανία Αμπλιανίτη, Κλειτία Κοκαλάρη, Νικόλαος Κομιώτης, Νικόλαος Μπαμπατσιάς, Κρίστυ Μπουτσάι, Ειρήνη Αναστασία Ντιούδη, Χλόη Παρέ, Ελπίδα Φραγκεσκίδου.

Επιμέλεια: Ραλλού Αβραμίδου – Μαργαρίτα Καταγά

Στις 20.30 θα πραγματοποιηθεί performance από την Ελπίδα Φραγκεσκίδου και τη Χλόη Παρέ Ακολουθεί DJ set: Kafka (Κατερίνα Καφετζή / Kafka Takes Notes) | 21.00 - 00.00

 

Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, 20.00

Διάρκεια: 17 Δεκεμβρίου 2019 - 12 Ιανουαρίου 2020

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Κυριακή 12.00-20.00 (25,26/12/19 & 1,6/1/20 κλειστά)

Διεύθυνση: Νορμανου 5, Μοναστηράκι

Είσοδος ελεύθερη

 

Χορηγοί επικοινωνίας:

https://www.culturenow.gr/

https://www.forfreegr.com/