Η δική σας εκδήλωση
  • στο T.A.F.
  • events
23 11 2019 Έως 23/11/2019

Ανδρονίκη Μαραθάκη // Hi Jack. This is an Intimate version.

H νέα καλλιτεχνική διεύθυνση εγκαινιάζει μια νέα ενότητα στον εκθεσιακό χώρο του TAF / the art foundation με αφετηρία τον σύγχρονο χορό. Στις 23 Νοεμβρίου ξεκινάμε με ένα έργο της Ανδρονίκης Μαραθάκη, όπου για τέσσερις ώρες Hijackers & Jacks υφαίνουν ακατάπαυστα τον χώρο με κυκλικές ροές κίνησης και με στόχο τον πλήρη συντονισμό τους ως ένα κοινωνικό σύνολο και έστω για μια στιγμή. Ντυμένοι απλά με τα εσώρουχά τους, οι ερμηνευτές παραμένουν καθημερινοί και σχεδόν γυμνοί στην ερμηνεία τους, βαδίζοντας ο καθένας στο “χώρο” του το δικό του μονόδρομο. Τοποθετημένοι σε ένα κάναβο που έχει διαμορφωθεί με απλές χαρτοταινίες, ακολουθούν κυκλικές πορείες, με τις ομοιότητές τους να παραμορφώνονται ελαφρά και να αναδεικνύουν τις διαφοροποιήσεις στο τρόπο που αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους και το περιβάλλον τους. Η τάση τους κοινή για όλους μας: τάση για επιβίωση και διατήρηση της Ζωής. 

 H Ανδρονίκη Μαραθάκη, έπειτα από ένα εργαστήριο δύο εβδομάδων εισάγει τη μέθοδο που ανέπτυξε η ίδια με την ομάδα της κατά την έρευνα της θεματικής “Έρωτας & Επανάσταση” (2016-2018) και η οποία ολοκληρώθηκε και παρουσιάστηκε με τον επίλογο “Hi Jack. Hijack!” στο 5ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση (2018).

Εδώ, στην συνεργασία της με το Τ.Α.F/the art foundation, μας καλεί στην αποφώνηση του εργαστηρίου, σε μια «πειρατεία» μεγαλύτερης διάρκειας από ό,τι μέχρι τώρα έχει επιχειρήσει, μειώνοντας την ίδια στιγμή τη φυσική απόσταση θεατή-ερμηνευτή. Είναι μία εκδοχή περισσότερο οικεία, μία γοητευτική «κατασκοπία» του Χορού, ένα κάλεσμα για το πως αντιλαμβανόμαστε τη σχέση αυτής της Τέχνης και της παρατήρησής της με τη Ζωή. 

 

Ερμηνεύουν Hijackers & Jacks: Λήδα Δάλλα, Μαρίνα Καββαδία, Λία Καράμπελα, Κάντυ Καρρά, Αγγελική Λυμπεροπούλου, Domie Μαυροματοπούλου, Παναγιώτα Μπίκα, Λουκιανή Παπαδάκη, Μαρία Παπαδοπούλου, Ελτον Πετρής, Λίλα Σαββουλίδου, Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος, Ναταλία Τούντα, Μαρίνα Τσαπέκου, Μαρία Φακάλου 

Οδηγός Hijack: Ανδρονίκη Μαραθάκη | Ηχητικός σχεδιασμός: Λάμπρος Πηγούνης | Επιμέλεια φωτισμού: Νύσος Βασιλόπουλος | Συνεργάτες παραγωγής: Delta-Pi Γραφιστικός Σχεδιασμός: Αλέξανδρος Κόξιας | Συντονισμός - Επικοινωνία: Ραλλού Αβραμίδου     

                                                                                                                                                                                                                   
Το κοινό μπορεί να εισέρχεται και να εξέρχεται καθ' όλη τη διάρκεια της δράσης, επιλέγοντας την οπτική γωνία παρακολούθησης. 

Ημέρα: Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019  | Ώρα: 19.00 - 23.00

Διεύθυνση: Νορμανού 5, Μοναστηράκι     

Είσοδος ελεύθερη


Χορηγοί Επικοινωνίας: