Η δική σας εκδήλωση
  • στο T.A.F.
  • εκθέσεις
18 07 2019 Έως 15/9/2019

Brostakalli

To TAF / the art foundation με χαρά παρουσιάζει την έκθεση Brostakalli που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019 στις 20:00 και θα διαρκέσει έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

 

Η έκθεση, σε επιμέλεια της Αριάδνης Τζίκα, επιλέχθηκε μέσα από το ετήσιο ανοιχτό κάλεσμα για την κατάθεση επιμελητικών προτάσεων που οργανώθηκε φέτος για ένατη συνεχή χρονιά από το TAFThe Art  Foundation . Το κάλεσμα απευθύνεται σε νέους και νέες έως 35 ετών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προτείνουν μια ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης και να την υλοποιήσουν στην γκαλερί του TAF.

 

«Καθώς της έγδαραν το δέρμα για να αποκτήσει και πάλι δέρμα σφριγηλό, να νικήσει τον χρόνο, η γηραιά κυρία αποκρίθηκε: ‘Μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος;’»

 

Προφορικός ελληνικός παραδοσιακός μύθος 

 

Μέχρι και σήμερα παρά τις ριζικές αλλαγές που η Δυτική κοινωνία βιώνει, ακόμα παραμένει ευάλωτη BrostakalliΕγείροντας έτσι προβληματισμούς περί της έννοιας της ομορφιάς και πιο συγκεκριμένα των δυσδιάκριτων ορίων της, γεννιέται το ερώτημα, κατά πόσο η ίδια είναι αποτέλεσμα υποκειμενικής εμπειρίας ή αντικειμενικής γνώσης που η κοινωνία προβάλλει.Με γνώμονα τα παραπάνω, συγκεντρώθηκαν έργα με κοινό θεματικό άξονα τα πρότυπα ομορφιάς, ώστε να διερευνηθούν οι τρόποι και οι λόγοι που παγιωμένες κοινωνικά αντιλήψεις και ιδέες προκαλούν ψυχικό και σωματικό πόνο. Παράλληλα, η συνειδητή επιλογή έργων μιας πολλαπλής αισθητικής σκιαγραφεί τις δυνατότητες μιας ενναλακτικής προσέγγισης στην οποία κάθε είδους ομορφιά επιβιώνει αρμονικά.  

Σκοπός είναι η αποδόμηση των εξιδανικευμένων στερεοτυπικών μοντέλων που προβάλλονται στην κοινωνία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και τη βιομηχανία της μόδας. Ελευθερώνοντας λοιπόν το βλέμμα μέσα από τα έργα, να δημιουργηθεί ένα νέος διάλογος ένα προσωπικό αλλά και ελεύθερο μέτρο για το τι σημαίνει ομορφιά για τoν άνθρωπo.

 

Συμμετέχουν:Δημήτρης Βαβούρας, Αλέξανδρος Γαρνάβος, Αλεξία Διαμαντή, Θεοδώρα Μιχελοπούλου, Άννα Μουταφίδη, Έυη Παναγιωτοπούλου, Μαρίνα Σοφία Παπαντωνάκη, Ιόλη Τζούκα, Ντορίνα Φουντουλάκη,Pirro Caridha

 

Eπιμέλεια: Αριάδνη Τζίκα

 

Εγκαίνια έκθεσης:Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019, 20.00

 

Διάρκεια: 18.07 – 15.09.19

Ώρες λειτουργίας:  Δευτ - Σαβ 12:00 – 21:00, Κυρ 12:00 – 19:00

 

Είσοδος ελεύθερη