Η δική σας εκδήλωση
  • στο T.A.F.
  • performance
29 05 2019 Έως 29/5/2019

Labri Giotto Live Music Performance | 29.05.19

Το TAF / the art foundation με χαρά παρουσιάζει τη ζωντανή μουσική performanceτης Labri Giottoη οποία θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 29 Μαίου 2019, στις 16.00.

Η Labri Giotto (κατά κόσμον Λαμπρινή Γιώτη) παρουσιάζει τραγουδιστικές παραδόσεις της Ιρλανδίας, της Σκωτίας και της Σκανδιναβίας, αλλά και δικές της συνθέσεις βασισμένες σε παραδοσιακές τραγουδιστικές τεχνικές των Βορείων χωρών, όπως το kulning και το joik από τη Σουηδία και τη χώρα των Sami.

Βιογραφικό:

Η Λαμπρινή Γιώτη, είναι εθνομουσικολόγος, πιανίστα, καθηγήτρια φωνητικής και ραδιοφωνική παραγωγός. Ξεκίνησε να μελετάει Κέλτικη και Σκανδιναβική μουσική από το 1993. Είναι απόφοιτος του Μουσικού Γυμνασίου Λυκείου Παλλήνης και του Εθνικού Ωδείου Αθηνών (δίπλωμα πιάνου). Το 2006 πήγε για μεταπτυχιακές σπουδές (MAETHNO MUSICOLOGY) στο Πανεπιστήμιο του Limerick της Ιρλανδίας (Irish World Academy of Music and Dance), όπου μέσω της εθνομουσικολογίας ειδικεύτηκε στο τραγουδιστικό στυλ των Γαέλικων τραγουδιών, χωρίς συνοδεία, της βάρδικης δυτικής περιοχής του Κορκ (Sean Nóssinging style of the West Cork Gaeltacht). Έχει διδαχτεί από τους: Bobby McFerrin, Iarla Ó Lionáird, Muireann NicAmhlaoibh, Elaine Cormican, Eilís Ní Shúilleabháin, Deirdre Scanlon, Åsa Hogmark, Esbjörn Hogmark, Ross Daly, Mamak Khadem, Veronica Doubleday, John Bailey, Johanna Bölja. Οργανώνει και διδάσκει σεμινάρια στο Iρλανδικό-Kέλτικο τραγούδι από το 2010. Είναι πρωτοπόρος στη διάδοση του Ιρλανδικού & Σκωτσέζικου Γαέλικου τραγουδιού στην Ελλάδα, αλλά και της Σουηδικής παραδοσιακής μουσικής από τα τέλη του 1990. Είναι συν- ιδρυτικό μέλος του world music ensemble Sòlastas, που ειδικεύεται κυρίως στη μουσική των Βόρειων χωρών (Ιρλανδία, Σκωτία, Σουηδία, Λαπωνία). Το 2017 ίδρυσε την Κέλτικη / Σκανδιναβική χορωδία Curfá μαζί με τους μαθητές / μέλη των Σεμιναρίων Ιρλανδικού τραγουδιού, την οποία διευθύνει και είναι υπεύθυνη για τη διδασκαλία του ρεπερτορίου. Την ίδια χρονιά, έφερε το σπάνιο παραδοσιακό μεσαιωνικό Σουηδικό όργανο nyckel harpa στην Ελλάδα και στην ουσία είναι η πρώτη φορά που ένας Έλληνας καλλιτέχνης παίζει αυτό το όργανο. Από το 2014, μαζί με άλλους καλλιτέχνες συνδιοργανώνει το Κέλτικο Φεστιβάλ Μουσικής στην Αθήνα. Συνεργάζεται με την Ιρλανδική και Βρετανική Πρεσβεία. Είναι μέλος της επιτροπής του Greek Irish Society και υπεύθυνη για τις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του Συλλόγου. To 2017 τραγούδησε Sean Nós για τον Πρόεδρο της Ιρλανδίας Michael D. Higgins. Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες στην Ελλάδα (Μουσείο Ακρόπολης και Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης), Ιρλανδία (Bewley's Cafe Theater, IWAMD), Σουηδία (Esi Tobo) και Σκωτία (Cowdray Hall, Blue Lamp). Το αρχείο Ιρλανδικής παραδοσιακής μουσικής ΙΤΜΑ την καταχώρησε στα αρχεία του ως την πρώτη Ελληνίδα που τραγουδάει στην Γαέλικη γλώσσα acappella Sean Nos. Δουλεύει ως ραδιοφωνική παραγωγός και αρθρογράφος με θέμα την παραδοσιακή μουσική του κόσμου στην ιστοσελίδα www.musikholics.com που εδρεύει στην Βιέννη.

Τραγούδι, nyckel harpa, shrutti box: Labri Giotto

Φωτογραφικό υλικό προβολής : George Tsimbouksis Photography

Eίσοδος με ελεύθερη συνεισφορά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το event: www.facebook.com/labrigiotto ή στο www.theartfoundation.gr

Ημερομηνία: Τετάρτη 29 Μαίου 2019

Διάρκεια: 16.00 – 17.00 

Διέυθυνση: Νορμανού 5, 105 55 Αθήνα