Η δική σας εκδήλωση
  • στο T.A.F.
  • events
23 03 2019 Έως 23/3/2019

Mach for Workshops / Interactive History of Art workshop by Aeriko Creative Hub

tags: workshop

Πρόκειται για ένα διαδραστικό εργαστήριο από τη μουσικολόγο / μουσικοθεραπεύτρια Ευφροσύνη Πάτρα με καλεσμένο ιστορικό τέχνης, που μας ξεναγεί σε διάφορες περιόδους των τεχνών μέσα από βιωματικά παιχνίδια και δραστηριότητες! Θα γνωρίσουμε ζωγράφους, συνθέτες, συγγραφείς, θεατρικά και λογοτεχνικά έργα, μουσικές δημιουργίες, ξεχωριστά αρχιτεκτονικά αριστουργήματα κ.α., αλλά και το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό πλαίσιο που διαμόρφωσε τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά ρεύματα. 


Με άξονα το ενδιαφέρον για κάθε μορφή τέχνης και πώς αυτές διαμορφώνονται ανά τα χρόνια από τις κοινωνικές συνθήκες που τις περιβάλλουν θα προσπαθήσουμε να μάθουμε για τις τέχνες του παρελθόντος μέσα από δραστηριότητες που εστιάζουν στη δημιουργία ενός προσωπικού βιώματος πάνω στο αντικείμενο που κάθε φορά μελετάτε. Οι δραστηριότητες επομένως είναι σωματικές, λεκτικές, δημιουργικές, ασκήσεις συνεργασίας και ατομικές, ασκήσεις προσωπικής έκφρασης και άλλα πολλά. Στόχος είναι να μάθουμε εμπειρικά για τις τέχνες του παρελθόντος μέσα από τις δραστηριότητες και να συζητήσουμε την εμπειρία μας.

 

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλους και οι συμμετέχοντες δεν χρειάζεται να έχουν άλλες γνώσεις πάνω στο αντικείμενο.

Τα εργαστήρια έχουν περιορισμένο αριθμό θέσεων. Για συμμετοχή στα εργαστήρια επικοινωνήστε μαζί μας στο home@theartfoundation.gr στο 210 3238 757.

Το workshop θα είναι δωρεάν με κουτί ελεύθερης συνεισφοράς.

Bio:

Η Ευφροσύνη Πάτρα είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Αθηνών, διπλωματούχος πιάνου και θεωρητικών και κάτοχος MasterofArtsΜουσικοθεραπείας από το AngliaRuskinUniversityτου Cambridge. Συμμετέχει ενεργά σε σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια και μετεκπαιδεύσεις και από το 2007 εργάζεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Παράλληλα συνεργάζεται με ιδιωτικούς φορείς (νοσοκομεία, κέντρα θεραπειών κ.α.) πραγματοποιώντας μουσικοθεραπευτικές συναντήσεις με παιδιά και ενήλικες. Aσχολείται επίσης με τη δημιουργία και υλοποίηση δημιουργικών εργαστηρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων με εργαλείο τη μουσική και διάφορες άλλες μορφές τέχνης, εξετάζοντας τη διαθεματική τους σχέση με άλλα αντικείμενα. Είναι μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Πτυχιούχων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών.

 

About:

Η Ομάδα Έκφρασης και Παιχνιδοπλασίας «Αερικό» δημιουργήθηκε με όραμα τη δημιουργική συνεργασία εκπαιδευτικών, καλλιτεχνών και διαφόρων άλλων εξειδικευμένων επαγγελματιών που αγαπούν τον εναλλακτικό τρόπο μάθησης και με κύριους στόχους:

• την καλλιέργεια της έκφρασης και της δημιουργικής φαντασίας

• την ενθάρρυνση της επικοινωνίας και την ενίσχυση της  κοινωνικοποίησης

•την ενδυνάμωση της ενσυναίσθησης και της κριτικής σκέψης

•την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την προσωπική ανάπτυξη

•την αγάπη για τη γνώση

•το ενδιαφέρον για διαφορετικούς τρόπους διδασκαλίας και βιωματικής μάθησης

 

Με γνώμονα τις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους που δίνουν έμφαση στην παιδοκεντρική διάσταση της εκπαίδευσης, την ενεργητική μάθηση και την ενασχόληση με τις τέχνες, η ομάδα «Αερικό» στηρίζει πολύπλευρους, διαθεματικούς και ολιστικούς τρόπους που προωθούν την ενοποίηση της γνώσης, τη διαμόρφωση ενός προσωπικού συστήματος αξιών για το παιδί, την αυτενέργεια και την ανάπτυξη της πολλαπλής νοημοσύνης. Τα αξιόλογα και εξειδικευμένα μέλη της ομάδας «Αερικό» ενημερώνονται συνεχώς σχετικά με τις νέες επιστημονικά εμπεριστατωμένες τάσεις και τις πρωτοπόρες προσεγγίσεις από το χώρο της παιδαγωγικής και της καλλιτεχνικής αγωγής. Γεμάτη ιδέες, ενθουσιασμό, αγάπη για καλλιτεχνικές και παιδαγωγικές δράσεις, αλλά και πολύχρονη εμπειρία κοντά σε μικρά και μεγάλα παιδιά, η ομάδα Έκφρασης και Παιχνιδοπλασίας «Αερικό» προσφέρει μια σειρά από δραστηριότητες που απευθύνονται σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, μικρά και μεγάλα παιδιά ως 99 ετών (!), με σεβασμό απέναντι στις ανάγκες, τις επιθυμίες, τις ιδέες τους:

•Βιωματικές δράσεις

•Εργαστήρια

•Σεμινάρια

•Συναντήσεις

•Καλλιτεχνικές παρεμβάσεις

•Θεραπείες μέσω τεχνών

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Ομάδα Έκφρασης και Παιχνιδοπλασίας 'Αερικό': Αερικό

tags: workshop