Η δική σας εκδήλωση
  • στο T.A.F.
  • events
21 03 2019 Έως 21/3/2019

March for Workshops / Sound and Geo-located art by Akoo-o

tags: workshop

Η ομάδα akoo.o θα παρουσιάσει μία σειρά από γεωτοποθετημένα και τοποειδικά έργα που έχει δημιουργήσει στο παρελθόν και θα συζητήσει εργαλεία, μεθόδους και σκέψεις γύρω από αυτά. Στο πλαίσιο του έργου τους αναφορικά με τον τόπο, την πόλη, τη γεω-τοποθέτηση και την παρεκτόπιση μέσα από τεχνολογίες περιήγησης προτείνουν ένα περίπατο που συμβαίνει ταυτόχρονα σε δύο πόλεις, την Αθήνα και τα Σκόπια. Η διαδρομή σε κάθε πόλη αναπτύσσεται δυναμικά καθώς ανταλλάσσονται αφηγήσεις για τα γεγονότα και τα σημάδια του αστικού τοπίου, μέσα από μία τεχνολογικά διαμεσολαβημένη αισθητηριακή περιπλάνηση.
Παράλληλα θα γίνει συζητήση σχετικά με τις μεθόδους, τα εργαλεία και τις σκέψεις τους γύρω από αυτήν την καλλιτεχνική πρακτική και σε σχέση με γεωτοποθετημένα και τοποειδικά έργα που έχουν δημιουργήσει στο παρελθόν.

 

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλους και οι συμμετέχοντες δεν χρειάζεται να έχουν άλλες γνώσεις πάνω στο αντικείμενο.

Τα εργαστήρια έχουν περιορισμένο αριθμό θέσεων. Για συμμετοχή στα εργαστήρια επικοινωνήστε μαζί μας στο home@theartfoundation.gr στο 210 3238 757.

Το workshop θα είναι δωρεάν.

 

Εισηγητές:

Οι Akoo-είναι μια ομάδα καλλιτεχνών και ερευνητών που χρησιμοποιούν τον ήχο και την κινητικότητα ως εκφραστικά και ερευνητικά μέσα. Ξεκινώντας από διαφορετικά πεδία - όπως οι εικαστικές τέχνες, οι πολιτισμικές σπουδές, η μουσικολογία, η ανθρωπολογία, η λογοτεχνία, η μουσική/ηχητική σύνθεση και επιτέλεση- μοιραζόμαστε μια κοινή αντίληψη για τον ήχο ως πολιτισμική ύλη που υπερβαίνει τα αυστηρά όρια των πεδίων μας. Την ίδια στιγμή βλέπουμε το περπάτημα ως μια πολιτισμική και καλλιτεχνική πρακτική ικανή ανοίξει νέους δρόμους στα όρια των θεωρητικών μας ορίων και να μας οδηγήσει σε συναντήσεις με άλλα πλαίσια αναφοράς. Η δουλειά μας βασίζεται στην έρευνα και ενσωματώνει τη συνθήκη της συνεργατικότητας στην καλλιτεχνική μας προσέγγιση, μέσα από εργαστήρια και άλλες δράσεις. Από την αρχή της γνωριμίας μας το 2013 έχουμε δουλέψει σε κοινά εγχειρήματα και έχουμε εμπλακεί σε συζητήσεις σχετικές με κοινά μας ενδιαφέροντα όπως ο ήχος, η χαρτογράφηση, η περιπατολογία, η σχέση μεταξύ των τεχνών, η τεχνολογική διαμεσολάβηση και η πόλη. Οι Akoo-o είναι οι Σοφία Γρηγοριάδου, Νίκος Μπουμπάρης, Ντάνα Παπαχρήστου, Γιώργος Σαμαντάς.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τους Akoo-o: https://akooocollective.wordpress.com

tags: workshop