Η δική σας εκδήλωση
  • στο T.A.F.
  • εκθέσεις
17 03 2019 Έως 17/3/2019

March for Workshops / Yoga: The key for well-being by Theodora Karageorgiou and Simos Lazarides

tags: workshop

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τη Θεοδώρα Καραγεώργου και το Σίμο Λαζαρίδη. Στη συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί μία εισαγωγή στην έννοια της Ευεξίας ιδωμένη από τη σκοπιά της yoga. Μέσω της θεωρίας και της πρακτικής οι συμμετέχοντες θα βρουν το κλειδί για υγεία και αρμονία, ώστε να οδηγηθούμε στην κατανόηση του Εαυτού.


Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλους και οι συμμετέχοντες δεν χρειάζεται να έχουν άλλες γνώσεις πάνω στο αντικείμενο.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους στρωματάκι yoga, χαλάκι ή μικρή κουβερτούλα.

Τα εργαστήρια έχουν περιορισμένο αριθμό θέσεων. Για συμμετοχή στα εργαστήρια επικοινωνήστε μαζί μας στο home@theartfoundation.grστο 210 3238 757.

Το εργαστήριο θα είναι δωρεάν με ελεύθερη συνεισφορά.

 

Εισηγητές:

Θεοδώρα εκτιμούσε από νεαρή ηλικία τις δυνατότητες του ανθρώπινου σώματος και για αυτό πειραματίστηκε με διάφορους τρόπους εκγύμνασης και δημιουργικής έκφρασης (υπαίθρια γυμναστική, θαλασσινό κολύμπι, pilates, σύγχρονος χορός). Παράλληλα υπήρχε και μια έμφυτη τάση για εσωτερική αναζήτηση και παρατήρηση της ανθρώπινης ψυχής σε συνδυασμό με μελέτη αρχαίων φιλοσοφιών. Γνωρίζοντας τη Yoga το 2011 σε έναν όμορφο χώρο στη Θεσσαλονίκη πλάι στη θάλασσα, μπόρεσε να συνδυάσει αυτές τις αναζητήσεις και να μελετήσει πιο ολιστικά την ανθρώπινη ύπαρξη. Γνώρισε και υιοθέτησε την pranayama και το διαλογισμό ως μεθόδους νοητικής και πνευματικής εξερεύνησης και ασκούταν σε καθημερινή βάση στη μέθοδο της Hatha και Iyengar Yoga. Εμπλούτισε τη μαθητεία της με την πρακτική της Kundalini YogaAerialVinyasa και Yin Yoga, συστήματα τα οποία εξασκεί με ευλάβεια έως και σήμερα. Αφιέρωσε 2 έτη ώστε να ολοκληρώσει τη βασική εκπαίδευση των 200 ωρών στη Hatha Yoga, βασική και προχωρημένη εκπαίδευση Aerial Yoga, καθώς και σειρά σεμιναρίων Τhai Yoga Massage και Θεραπευτικής Μάλαξης. Η διδασκαλία της δίνει κίνητρο για συνεχή επιμόρφωση και μαθητεία ώστε να μπορεί να μοιράζεται απλόχερα αυτά που μαθαίνει. Πηγή έμπνευσής της είναι Φύση και ο Άνθρωπος. Αγαπά τα ταξίδια, τη ζωγραφική και την κατασκευή κοσμημάτων.

O Σίμος ξεκίνησε την πορεία του στις σωματικές / πνευματικές πρακτικές μέσω των πολεμικών τεχνών. Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού δεν παρέλειψε να πειραματιστεί με άλλα συστήματα όπως Yoga, Tai Chi, Pilates, Capoeira, Wing Chun Kung Fu, σύγχρονο χορό, contact improvisation, πυγμαχία, ακροβατικά και διαλογισμό. Καθώς η πρακτική στη Yoga έγινε πιο συστηματική, σταδιακά ξεκίνησε να μοιράζεται τη γνώση του. Διδάσκει κυρίως Vinyasa Yoga με την οποία βρήκε τρόπους να διοχετεύσει το ενδιαφέρον του για τις προοπτικές του ανθρώπινου νου και σώματος, χώρο για δημιουργικότητα, ανακάλυψη και εργασία με το φυσικό και λεπτοφυές επίπεδο ύπαρξης. Επιπλέον διδάσκει Aerial Yoga και επεκτείνει τη γνώση του εμβαθύνοντας στη Nada Yoga to Thai Massage.

 

Για περαιτέρω επικοινωνία με τους εισηγητές: Θεοδώρα Καραγεωργίου - pandora_kar@hotmail.com και Σίμος Λαζαρίδης - symeonlazaridis@outlook.com.tags: workshop