Η δική σας εκδήλωση
  • στο T.A.F.
  • events
15 03 2019 Έως 15/3/2019

March for Workshops / 3D Printing by Jon Rushton

tags: workshop

Το workshop θα διεξαχθεί από τον industrial designer Jonathan Rushton και θα αναλυθούν τα εξής:

 Τι είναι το 3D printing (βασικές πληροφορίες για το πως λειτουργεί ένας 3D εκτυπωτής).

 Τι είδους project μπορείς να κάνεις (επαγγελματικά ή ως χόμπι).

Ποιο είναι το μέλλον της 3D εκτύπωσης.

Στο workshop θα υπάρχει εκτυπωτής και οι συμμετέχοντες  θα μπορούν να δουν μια 3D εκτύπωση ζωντανά. Επίσης θα πάρουν ως αναμνηστικό ένα μικρό 3D printed αντικείμενο.


Το workshop θα γίνει στα αγγλικά αλλά θα υπάρχει άτομο που θα βοηθάει στην μετάφραση σε περίπτωση που χρειαστεί.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλους και οι συμμετέχοντες δεν χρειάζεται να έχουν άλλες γνώσεις πάνω στο αντικείμενο.

Τα εργαστήρια έχουν περιορισμένο αριθμό θέσεων. Για συμμετοχή στα εργαστήρια επικοινωνήστε μαζί μας στο home@theartfoundation.gr στο 210 3238 757.

Το workshop θα είναι δωρεάν με κουτί ελεύθερης συνεισφοράς.


Εισηγητής:

O Jon Rushton είναι απόφοιτος του Brunel University του Λονδίνου με πολύχρονη εμπειρία στο product design. Η δουλεία του επικεντρώνεται στην βιωσιμότητα, στα προγράμματα που βασίζονται στην κοινότητα και στην αποφυγή του κύκλου εξάρτησης από παροχές βοήθειας με στόχο την ανεξαρτητοποίηση των κοινοτήτων.

Κάποια δείγματα της δουλειάς του: 

Project ULTRASCOPE: ένα open source, 3D printed και laser cut ρομποτικό τηλεσκόπιο το οποίο μπορεί να κατασκευαστεί από χομπίστες. Το ULTRASCOPE έχει προσελκύσει συνεργάτες όπως η Microsoft και η Qualcomm. 

Space Glass: ανατέθηκε από την εταιρία ουίσκι Ballantine's και είναι ένα 3D printed ποτήρι που χρησιμοποιείται για την κατανάλωση ποτού στην μικροβαρύτητα, με σκοπό την κανονικοποίηση μιας καθημερινής διαδικασίας θυμίζοντας στους αστροναύτες την γη. Το έργο αυτό ήταν μια τεράστια επιτυχία και παρουσιάστηκε στο New York Times ενώ η προβολή της διαφήμισης online συγκέντρωσε πάνω από 15 εκατομμύρια προβολές. 

Made in Shoes: Το project Made in Shoes (MIS) είναι ένα open source πρόγραμμα για αναπτυσσόμενες χώρες. Βασίζεται στην κατασκευή ενός συστήματος 3D printed παπουτσιών σχεδιασμένα για χαμηλές τεχνολογικές απαιτήσεις, εύκολα προσαρμόσιμα δίνοντας έμφαση στην τοπική κατασκευή και την χρήση τοπικών φυσικών υλικών υψηλής ποιότητας όπως το καουτσούκ.

Τώρα ασχολείται με το 3D Print Project Athens όπου δημιουργεί διάφορα αντικείμενα κυρίως φωτιστικά χρησιμοποιώντας τις γνώσεις του στο 3D printing.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τον Jon Rushton: www.facebook.com/3dppa

tags: workshop