Η δική σας εκδήλωση
  • στο T.A.F.
  • εκθέσεις
01 11 2018 Έως 18/11/2018

Ένας Καθρέφτης για να Κοιταχτώ

Νέοι εικαστικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό / εργάστηκαν με την παράδοση της ορεινής Κρήτης

To TAF / the art foundation παρουσιάζει την ομαδική έκθεση Ένας Καθρέφτης για να Κοιταχτώ σε επιμέλεια της Αγγελικής Δουβέρη που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2018 στις 20.30 και θα διαρκέσει έως και τις 18 Νοεμβρίου. 

"Ένα σπίτι για να γεννηθείς,
ένα δέντρο για ν’ ανασάνεις,
ένας στίχος για να κρυφτείς,
ένας κόσμος για να πεθάνεις.”

Τάσος Λειβαδίτης

 

Ο τίτλος της έκθεσης, αντλώντας από τους στίχους του Τάσου Λειβαδίτη, αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο μπορεί κανείς να δει τον τόπο του με νέα μάτια, μέσα από την έμπνευση και τη δημιουργία του Άλλου. Συγκεντρώνοντας έργα 18 Ελλήνων και διεθνών εικαστικών που φιλοξενήθηκαν για διάστημα πέντε ετών στο artAmari Residency, η έκθεση εστιάζει στο πώς οι συμμετέχοντες είδαν ένα μεγάλο κομμάτι της κεντρικής Κρήτης. Σχέδια, φωτογραφίες, κολλάζ, κέντημα, εγκαταστάσεις και περφόρμανς ήταν το αποτέλεσμα της διάδρασης των καλλιτεχνών με το τοπικό στοιχείο, την παράδοση, την ιστορία, την αρχιτεκτονική και τη φύση του Αμαρίου.

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στη 1μμ θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με τους καλλιτέχνες Gonzalo Paramo, Ruth Weigand, Παναγιώτη Βούλγαρη και Στέλλα Δρυγιαννάκη. Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα η έκθεση ολοκληρώνεται με την ξενάγηση της ιστορικού τέχνης Βασιλικής Βαγενού.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Ruth Weigand (Γερμανία), Στέλλα Δρυγιαννάκη, Μανώλης Ζαχαριουδάκης, Ιωάννα Ξημέρη, G.Acebo/M.Mangani (Αργεντινή), Παναγιώτης Βούλγαρης, Αγγελική Δουβέρη, Δήμητρα Μαλταμπέ, Λία Πέτρου, Hadas Tapouchi (Πολωνία/Ισραήλ), Ivana Ivkovic (Σερβία), Paz de la Calzada (Ισπανία/Η.Π.Α.), El Ka (Γαλλία/Βέλγιο), Lorenzo Bruschini (Ιταλία), Ana Lucia Mariz (Βραζιλία), Jennie Booth (Η.Π.Α.), Gonzalo Paramo (Ισπανία), Blanka Amezkua (Μεξικό)

Επιμέλεια: Αγγελική Δουβέρη

Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018, 20.30
Διάρκεια: 01-18.11.2018

Ομιλίες καλλιτεχνών: Κυριακή 4 Νοεμβρίου, 13.00
Ξενάγηση: Κυριακή 18 Νοεμβρίου, 19.00
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Σάββατο 12.00-21.00, Κυριακή 12.00-19.00

Διεύθυνση: Νορμανού 5, 105 55 Αθήνα
Είσοδος ελεύθερη