Η δική σας εκδήλωση
  • στην πόλη
  • εκθέσεις
23 05 2018 Έως 27/5/2018

Athens Jewelry Week 2018

Τέχνη & Κόσμημα συναντιούνται στην Αθήνα για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά!

Athens Jewelry Week 2018

Εγκαίνια Διοργάνωσης:

Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς 138

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

19:00 – 23:00

Τέχνη & Κόσμημα συναντιούνται στην Αθήνα για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά!

Η πολιτιστική κα καλλιτεχνική ομάδα Anticlastics παρουσιάζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Athens Jewelry Week, μια ετήσια διοργάνωση για το σύγχρονο καλλιτεχνικό κόσμημα στην Ελλάδα. Το Athens Jewelry Week παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2016 και έκτοτε αποτελεί σημείο αναφοράς για δημιουργούς κοσμημάτων απ’ όλον τον κόσμο.

Το ετήσιο ραντεβού λαμβάνει χώρα από τις 23 έως τις 30 Μαΐου, με την κεντρική έκθεση Τέχνη + Κόσμημα: Τεμνόμενοι Χώροι να φιλοξενείται για δεύτερη φορά στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν άλλες 9 εκθέσεις, διαλέξεις, εργαστήρια και performance στο κέντρο της Αθήνας, και συνολικά θα παρουσιαστεί το έργο 120 δημιουργών σύγχρονου καλλιτεχνικού κοσμήματος απ’ όλον τον κόσμο.

Για μία εβδομάδα η πόλη μετατρέπεται σε ένα διαδραστικό πεδίο ανταλλαγής ιδεών και σύγχρονης δημιουργίας, συγκεντρώνοντας ένα πλήθος από διεθνείς καλλιτέχνες, επιμελητές, γκαλερίστες, συλλέκτες και εκπροσώπους πολιτιστικών οργανισμών.

Το Athens Jewelry Week αποσκοπεί να γίνει μια σταθερή πλατφόρμα επικοινωνίας και έμπνευσης για τους καλλιτέχνες απ’ όλον τον κόσμο, να συστήσει στο αθηναϊκό κοινό τις πολλαπλές διαστάσεις της σύγχρονης κοσμηματοποιίας και να αναδείξει το σύγχρονο καλλιτεχνικό κόσμημα ως μια πτυχή της σύγχρονης τέχνης, με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Guest Artist και επίτιμη καλεσμένη του AJW 2018 είναι η Μαρία Μηλίτση, μια καλλιτέχνιδα που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, με ενεργή παρουσία σε εικαστικές εκθέσεις από το 1999 σε Ευρώπη και Αμερική. Τα έργα της αποπνέουν την αισθητική των Αναγεννησιακών «δωματίων των θαυμάτων», αφού καταπιάνεται κυρίως με αντικείμενα που βρίσκει σε παλαιοπωλεία, τα οποία μετατρέπει σε φορέσιμα έργα τέχνης ή αξιοπερίεργα αντικείμενα τονίζοντας, με την παρέμβασή της, την εικαστική τους διάσταση.

Για  περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα του Athens Jewelry Week 2018 επισκεφτείτε:

http://athensjewelryweek.com/

www.facebook.com/AthensJewelryWeek/

*οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στα Αγγλικά.

 

 

 Με τη φιλοξενία του Μουσείου Μπενάκη:

Χορηγοί:

 

 

Χορηγοί Επικοινωνίας: