Η δική σας εκδήλωση
  • στο T.A.F.
  • εκθέσεις
15 02 2018 Έως 25/2/2018

"Και αγαπάμε τη ζωή/ αν βρούμε έναν δρόμο προς αυτήν"

And we love life, if we find a way to it”.

PERSPECTIVES ART / 15-25.02.2018

 

To T.A.F. / the art foundation με χαρά παρουσιάζει την τέταρτη έκθεση των Perspectives Art που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018 στις 20.30 και θα διαρκέσει έως τις 25 Φεβρουαρίου.

 

Η Perspectives Art είναι μια ομάδα καλλιτεχνών από την προσφυγική, τοπική και διεθνή κοινότητα. Η τέταρτη έκθεσή της oραματίζεται το απόσπασμα του Παλαιστίνιου ποιητή Mahmoud Darwish: "Και αγαπάμε τη ζωή, αν βρούμε έναν δρόμο προς αυτήν". Στόχος της ομάδας είναι να δείξει την ευελιξία και την ανθεκτικότητα, που είναι κομμάτι των σκληρών συνθηκών της μετανάστευσης και άλλων κοινωνικών και πολιτικών αδικιών. Επιδιώκει να παρουσιάσει τα μέλη της, αντανακλώντας την εσωτερική τους ύπαρξη και χωρίς τους περιορισμούς που επιβάλλουν οι «κοινωνικές ταμπέλες». Η δημιουργικότητα αποτελεί δυνατό εργαλείο για τη διατήρηση της αξιοπρέπειας και της ταυτότητας.  Ταυτόχρονα, στην έκθεση παρουσιάζεται η ιστορία της μέχρι σήμερα. Θα εκτεθούν παράλληλα έργα φίλων-καλλιτεχνών και ομάδων, όπως οι United African Women Organisation Greece & Love Without Borders. Οποιαδήποτε δωρεά κατά τη διάρκεια της έκθεσής πηγαίνει απευθείας στον καλλιτέχνη.

 

Η ομάδα Perspectives Art δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2017, με την ιδέα ενός δικτύου το οποίο στοχεύει στην ανταλλαγή ιδεών και εικαστικών εκθέσεων που προάγουν την ισότητα και την αλληλεγγύη. Η πλειοψηφία της ομάδας διαμένει στην Αθήνα, ενώ κάποιοι βρίσκονται σε άλλα μέρη του κόσμου. Οι χώρες καταγωγής ή κατοικίας συμπεριλαμβάνουν το Ιράν, τη Συρία, την Ελλάδα, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, την Ερυθραία, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιρλανδία. Με το χρόνο η ιδέα του δικτύου εξελίχθηκε στην αναζήτηση μιας βάσης- και τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησαν το εργαστήριό τους στο κοινωνικό και πολιτισμικό κέντρο Communitism στην οδό Κεραμεικού 28Α, στο Μεταξουργείο. Το Communitism είναι ένα αυτοχρηματοδοτούμενο κοινωνικό και πολιτισμικό πρότζεκτ με στόχο την κινητοποίηση κοινωνικών δομών προκειμένου να ενεργοποιηθούν ξανά εγκαταλελειμμένα κτίρια της πολιτισμικής κληρονομιάς της Αθήνας. Εκεί η Perspectives Art συνεργάζεται, καλωσορίζει νέα μέλη, παρέχει μαθήματα και εργαστήρια.  Η Perspectives Art πιστεύει πως η ύπαρξη ενός ασφαλούς χώρου για την προώθηση της εκφραστικότητας, γύρω από ανθρώπους που πιστεύουν στην ισότητα και την αλληλεγγύη, είναι ένα σημαντικό βήμα προς την ενσωμάτωση.

 

Είσοδος ελεύθερη 

 

Εγκαίνια: Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018, 20.30

Διάρκεια: 15-25.02.2018

Ώρες λειτουργίας: Mon-Sat 12-9 pm, Sun 12-7 pm

www.theartfoundation.gr

Για περισσότερες πληροφορίες

www.perspectives-art.co.nf