Η δική σας εκδήλωση
  • στην πόλη
  • εκθέσεις
14 12 2017 Έως 25/2/2018

Μισός αιώνας πρωτοπορίας

Το Μουσείο Μπενάκη υποδέχεται τον Κερκυραίο χαράκτη Νικόλαο Βεντούρα στην πρώτη αναδρομική έκθεση μετά τον θάνατό του. Ο Νικόλαος Βεντούρας (1899-1990), θεωρείται σήμερα ένας από τους σημαντικότερους χαράκτες της εποχής του με έργο που εκτείνεται χρονικά σε περισσότερες από μισό αιώνα, με έντονη παρουσία τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.  Τα έργα του βρίσκονται τόσο σε προσωπικές συλλογές όσο και σε μουσεία.

Στην αναδρομική έκθεση θα εκτεθούν πάνω από 350 πρωτότυπα έργα, σκίτσα αλλά και σημειώσεις του καλλιτέχνη, τα περισσότερα από τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά, προσφέροντας στο κοινό μια εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσει τη μοναδικότητα και το εύρος της δημιουργίας του. Μαζί με την έκθεση θα παρουσιαστεί και ένα βιβλίο αφιέρωμα στον Νικόλαο Βεντούρα, με πλήρη κατάλογο των έργων του και διαφωτιστικά κείμενα. 

Η ΑΜΚΕ Νικόλαος Γ. Βεντούρας χρηματοδοτείται από τους κληρονόμους του καλλιτέχνη και διαχειρίζεται το έργο του καθώς και το πλήρες αρχείο που άφησε μαζί με σημειώσεις για την ζωγραφική, τη χαρακτική, τα χημικά πειράματα, την τέχνη, αλλά και σκέψεις για τα δρώμενα της εποχής.   

Η έκθεση υλοποιείται υπό την Αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας. 

Μουσείο Μπενάκη - Πειραιώς
Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, 11854 Αθήνα
Πέμπτη, Κυριακή: 10:00-18:00 / Παρασκευή, Σάββατο 10:00-22:00
www.benaki.gr

tags: ζωγραφική