Η δική σας εκδήλωση
  • στην πόλη
  • εκθέσεις
15 11 2017 Έως 2/12/2017

Accidental Meeting

Μια αναπάντεχη συνάντηση στον ζεστό χώρο της FokiaΝou μετατρέπεται σε μια ενδιαφέρουσα ζωγραφική συνύπαρξη,  δύο γυναικών εικαστικών με μια ιδιαίτερη ζωγραφική προσέγγιση, μέσα από την έκθεση με τον τίτλο ‘Accidental Meeting. Θέμα των έργων της Βαφιαδάκη  που αποτελούν επιλογή από την περίοδο 2002 με 2017 είναι ο άνθρωπος και η διαδρομή του σε μια προσπάθεια αναζήτησης ταυτότητας και αυτογνωσίας,  όπου κάθε πίνακας αποτελεί το  αυτοτελές απόσπασμα ενός διηγήματος. Στα έργα της η Στέλλα Καπεζάνου διερευνά σκηνές της καθημερινότητας, τις πεποιθήσεις και τις συνήθειες που θεωρούνται μέρος της ζωής των αναπτυγμένων και καπιταλιστικών κοινωνιών της Δύσης. Ειδικότερα για την έκθεση της FokiaΝou, η εικαστικός εμπνέεται από την ιδιαιτερότητα του χώρου και δημιουργεί μια σειρά από δώδεκα μικρά ζωγραφικά έργα, διαπραγματευόμενη το νοερό αποτύπωμα μιας ουτοπίας.

Η Μαρία Λουιζα Υπατία Βαφιαδάκη γεννήθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας το 1969. Σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας όπου αποφοίτησε με άριστα το 1993. Έζησε και εργάστηκε για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε Αθήνα, Φλωρεντία, Παρίσι καθώς και στην Κίνα (Καντονά Ντονγκουαν). Σε όποια χώρα ζει δημιουργεί ένα στούντιο-εργαστήριο, όπου ζωγραφίζει και παράλληλα εκπονεί σεμινάρια με οδηγό την Τέχνη είτε ιδιωτικά ή σε συνεργασία με φορείς της τοπικής κοινότητας. Από το 1996 εκθέτει έργα της κυρίως σε ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Κίνα και Τουρκία.

 Η Στέλλα Καπεζάνου σπούδασε ζωγραφική με βραβείο και τιμητική υποτροφία από το ΙΚΥ, για την πρώτη  θέση στις εισαγωγικές εξετάσεις της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Πραγματοποίησε το Μεταπτυχιακό της στις Εικαστικές Τέχνες, με υποτροφία της Motoroil, στο Chelsea College of Arts του Λονδίνου, όπου τιμήθηκε με το βραβείο Frank Bowling, O.B.E, RA. Στο Λονδίνο της απονεμήθηκε το Clyde&Co Emerging Star Award 2017.

Ο χώρος σύγχρονης τέχνης FokiaNou Art Space είναι ένας δραστήριος καλλιτεχνικός πυρήνας που ενθαρρύνει τη συνεργασία Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, συνεισφέροντας στην εγχώρια καλλιτεχνική κοινότητα.  Ένα διαμέρισμα σε μια παλιά πολυκατοικία του κέντρου της Αθήνας έχει μετατραπεί σε ένα ανοιχτό χώρο έκφρασης και δημιουργίας που φιλοξενεί ανάμεσα σε άλλα, εκθέσεις, εργαστήρια και διαλέξεις υπό την διεύθυνση και την επιμέλεια δυο εικαστικών, της Mary Cox και του Παναγιώτη Βούλγαρη.

FokiaNou 24/7
Φωκιανού 24, 11635 Αθήνα
Πέμπτη- Σάββατο: 17:00-20:00
www.fokianou247.gr

tags: ζωγραφική