Η δική σας εκδήλωση
  • στην πόλη
  • προβολές ταινιών
19 11 2017 Έως 19/11/2017

Nowhere to Hide - KinderDocs

Μια συγκλονιστική ταινία για τους πρόσφυγες μέσα από τη ζωή μιας οικογένειας στο κεντρικό Ιράκ. Ένα αντιπολεμικό ντοκιμαντέρ γυρισμένο κατά τη διάρκεια πέντε ετών. Ένα καθηλωτικό, ταξίδι στη ζωή του νοσηλευτή και πατέρα τεσσάρων παιδιών Νόρι Σαρίφ, κατά τη διάρκεια δραματικών αλλαγών σε μία από τις πιο επικίνδυνες και απρόσιτες περιοχές, στο «τρίγωνο του θανάτου», στο κεντρικό Ιράκ.

Ύστερα από την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ το 2011, και καθώς κινηματογραφεί ιστορίες συνανθρώπων του, ο Νόρι με την οικογένεια του μαζί και το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού του νοσοκομείου στο οποίο εργάζεται, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Όταν, το 2014, ο ISIS προελαύνει και καταλαμβάνει την πόλη της Τζαλάουλα, ο Νόρι, στην προσπάθειά του να σώσει την οικογένειά του, αναγκάζεται να στρέψει την κάμερα στον εαυτό του.

• Πρώτο βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους στο μεγαλύτερο φεστιβάλ του κόσμου, idfa, στο Άμστερνταμ (2016).
• Βραβείο κοινού 2017 στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Προβολές
Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, ώρα 10:00 (για σχολεία)
Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138
για Μαθητές Γ' Γυμνασίου & Λυκείου & Φοιτητές

Κυριακή 19 Νοεμβρίου, ώρα 12:00 (για το ευρύ κοινό)
Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138

Στα Αραβικά με ελληνικούς υπότιτλους.

Μετά τις προβολές στην Αθήνα θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα την ταινία, το προσφυγικό και τη δημοσιογραφική και ειδησεογραφική κάλυψη σε εμπόλεμες ζώνες και χώρες σε κρίση. Καλεσμένοι ο δημοσιογράφος και παραγωγός του BBC Κώστας Καλέργης και ο ο φωτοδημοσιογράφος Γιώργος Μουτάφης.

Μουσείο Μπενάκη - Πειραιώς
Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, 11854 Αθήνα
Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 11:00-21:00 / Πέμπτη 11:00-23:00
www.benaki.gr

tags: προβολή ταινίας