Η δική σας εκδήλωση
  • στην πόλη
  • εκθέσεις
25 10 2017 Έως 29/10/2017

Σχετικά με τα κελύφη αυγών και άλλα πιθανά γεγονότα

Η Snehta Residency παρουσιάζει την έκθεση του καλλιτέχνη Aaron Bezzina: "Επανευρίσκοντας στον τροχό" και της καλλιτέχνιδας Ruth Switalski: "Σχετικά με τα κελύφη αυγών και άλλα πιθανά γεγονότα" σε επιμέλεια της Ελένης Ρήγα. Στην έκθεση παρουσιάζονται τα έργα που δημιούργησαν οι καλλιτέχνες κατά την διαμονή και έρευνά τους στην Αθήνα.

Σχετικά με τα κελύφη αυγών και άλλα πιθανά γεγονότα
Ruth Switalski
Επιμέλεια Ελένη Ρήγα στο πλαίσιο της Snehta Residency

Break my cocoon/ peel my skin
touch my wounds.
Dive into my sea/ swim in my depths
return to the surface with an empty shell.

Σχετικά με τα κελύφη αυγών και άλλα πιθανά γεγονότα είναι η πρώτη ατομική έκθεση της Bρετανίδας καλλιτέχνιδας Ruth Switalski στην Αθήνα. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στο αρχέτυπο του ανθρώπινου σώματος και κυρίως του oλοποιημένου γυναικείου σώματος καθώς εμπνέεται από κοινωνικές φεμινιστικές θεωρίες και τη φιλοσοφία των Deleuze και Guattari, όπως διαφαίνεται από τον τίτλο. Η Switalski καταπιάνεται με διαφορετικά μέσα: γλυπτική, εγκατάσταση και βίντεο μεταξύ άλλων. Η καλλιτέχνιδα μας προσκαλεί να γνωρίσουμε την έρευνά της γύρω από τις αναπαραστάσεις του γυναικείου φύλου που εστιάζονται σε μυθολογικούς χαρακτήρες (θεές, μούσες, νύμφες) και δοκιμάζει τα όρια της παραδοσιακής διχοτόμησης υποκειμένου-αντικειμένου. Η ίδια η έκθεση έχει συλληφθεί ως ένα κενό κέλυφος, ένα σπασμένο κουκούλι, ένα αποφλοιωμένο δέρμα.

Η Ruth Switalski (γ. 1991, Λιντς, Αγγλία) ζει και εργάζεται στη Γλασκώβη της Σκωτίας. Η Switalski ολοκλήρωσε το Μaster of Letters (MLitt) in Fine Art : Practice στο Glasgow School of Art το 2014. Η δουλειά της καταπιάνεται με την ουσία της ζωγραφικής με έμφαση στον υλισμό. Τα έργα της κάνουν συχνά αναφορά στο φεμινισμό, την ανθρωπολογία και την ανατομία. Παράλληλα, ίδρυσε και επιμελήθηκε το χώρο τέχνης 1 Royal Terrace από το 2013-2016. Επιλεγμένες εκθέσεις: -scape, Glasgow International 2016, Γλασκώβη (2016), Suck and See, The Bedroom, Εδιμβούργο, Σκωτία (2015); Information, Paisley Museum (GENERATION programme), Πέισλι, Σκωτία (2014); Draw-In, St Margaret’s House, Εδιμβούργο, Σκωτία (2014); Skin & Bones, 1 Royal Terrace, Γλασκώβη, Σκωτία (2014).

Επιμέλεια: Ελένη Ρήγα

Snehta Residency
Δροσοπούλου 47, 11257 Αθήνα
www.snehtaresidency.org

tags: εκθέσεις