Η δική σας εκδήλωση
  • στην πόλη
  • installations
09 09 2017 Έως 9/9/2017

Παρθενώνας των Βιβλίων

tags: installation

Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 στις 12 το μεσημέρι, η documenta 14 σας προσκαλεί να γιορτάσουμε τη λήξη της συλλογής των απαγορευμένων βιβλίων για τον Παρθενώνα των Βιβλίων στην πλατεία Friedrichsplatz στο Κάσελ, παρουσία της καλλιτέχνιδας Marta Minujín.

Οι επισκέπτες προσκαλούνται να συμμετάσχουν στην ανοιχτή σκηνή του Παρθενώνα των Βιβλίων με ποικίλους τρόπους, είτε διαβάζοντας από τα κάποτε απαγορευμένα βιβλία σε διάφορες γλώσσες είτε απαγγέλλοντας δικά τους κείμενα ή ποιήματα είτε παρουσιάζοντας σιωπηλούς χορούς ή επιτελεστικές χειρονομίες, παίζοντας εναλλακτική μουσική ή απλώς ακούγοντας μέσα στον Παρθενώνα μαζί με την καλλιτέχνιδα, τους επιμελητές της documenta 14 και μέλη της ομάδας. 

 

Παρακαλούμε τους συμμετέχοντες να εγγραφούν πριν από τις 8 μ.μ. την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017 στο events@documenta.de παρέχοντας τις πληροφορίες επικοινωνίας (όνομα, e-mail και αριθμό τηλεφώνου) και λεπτομέρειες για τον τύπο και τη διάρκεια της συμμετοχής τους, που δεν πρέπει να υπερβαίνει τα πέντε λεπτά. Η ομάδα της documenta 14 θα ανακοινώσει τις συμμετοχές που θα παρουσιαστούν στις παράλληλες ανοιχτές σκηνές και τους χρόνους παρουσίασης μέσω e-mail έως την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8 μ.μ. Σε περίπτωση βροχής οι δημόσιες παρουσιάσεις θα ματαιωθούν. Παρακαλούμε έχετε υπόψη σας ότι οι διαφορετικές σκηνές δεν διαθέτουν ενισχυτές ήχου.

 

Μετά τον εορτασμό ξεκινάει η «κατεδάφιση» του Παρθενώνα των Βιβλίων, ούτως ώστε τα κάποτε απαγορευμένα βιβλία να ξαναέρθουν στα χέρια του κοινού και να ξαναδιαβαστούν. Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017 στις 12 το μεσημέρι, η Marta Minujín ξεκινάει την επαναδιανομή των βιβλίων στους κατοίκους του Κάσελ και στους επισκέπτες. Με αυτή την πράξη αναδιανομής η καλλιτέχνις θέλει να εκφράσει το εφήμερο και μεταβατικό αυτού του αντι-μνημειώδους έργου τέχνης. Αυτός ο συλλογικός δημόσιος χώρος έχει διαμορφωθεί και έχει καθοριστεί από τα δωρισμένα βιβλία και πολλά περισσότερα ακόμα, τονίζοντας την αντίσταση στη λογοκρισία. Αυτή η μοναδική και επισφαλής αρχιτεκτονική σχεδιάστηκε από όλους τους δωρητές, τους επισκέπτες και τους φορείς που, μέσω των δωρεών τους, δήλωσαν τη σημασία του δώρου και την αξία του προβληματισμού.

 

Από 10 έως 17 Σεπτεμβρίου 2017, όλοι είστε ευπρόσδεκτοι να έρθετε και να πάρετε ένα βιβλίο στο ταμείο της επαναδιανομής δίπλα στον Παρθενώνα των Βιβλίων που θα είναι ανοιχτό κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας της έκθεσης.

tags: installation