Η δική σας εκδήλωση
  • στην πόλη
  • προβολές ταινιών
13 07 2017 Έως 13/7/2017

The Most Beautiful Moment of War στο Αστεροσκοπείο Αθηνών

Σας προσκαλούμε στην προβολή της ταινίας The Most Beautiful Moment of War, 2017, (διάρκεια 55 λεπτά), σε σκηνοθεσία του Adrián Villar Rojas και παραγωγή της Rei Cine SRL, την Πέμπτη, 13 Ιουλίου στις 9μμ, στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Λόφος Νυμφών. Πρόκειται για το τελευταίο μέρος της τριλογίας που προβάλλεται στο πλαίσιο της έκθεσης The Theater of Disappearance.

Ο Adrián Villar Rojas σημειώνει "Μία από τις βασικές μου ανησυχίες από την αρχή της πρακτικής μου ήταν να καταγράψω τις διαδικασίες που, μαζί με την ομάδα μου, αναπτύσσουμε σε όλο τον κόσμο. Αυτή η εμμονική προσήλωση στην καταγραφή και τεκμηρίωση αυτού που συμβαίνει, τόσο μέσα όσο και έξω από τα όρια των project μου, σταδιακά μετατράπηκε σε ένα σιωπηλό - ακόμα και ασυνείδητο - project, με το δικό του ήθος και πάθος να πυροδοτούνται από τη δέσμευσή μου απέναντι στα μέρη που επισκέπτομαι και τους ανθρώπους που συναντώ.

Τα υλικά που έχουν συσσωρευτεί στο προσωπικό μου αρχείο, όπως μπορούμε εύκολα να διαπιστώσουμε από το πρώτο μέρος της τριλογίας, A War on Earth (2015), προέκυψαν παράλληλα με τα εκάστοτε project. Περνώντας στα επόμενα δύο μέρη, Unknown Soldier (2016) και The Most Beautiful Moment of War (2017), γίνεται λεπτομερής κατασκευή ενός αυτάρκους, τυπικού συμβάντος που δεν αποτελεί ντοκουμέντο ή ντοκιμαντέρ αλλά μάλλον ένα «πράγμα» με δική του ζωή και θάνατο. Όπως κάθε τι ζωντανό σε αυτόν τον κόσμο, έτσι κι αυτό θα παλέψει για να γεννηθεί, να αφήσει ένα ίχνος στον αέρα και να εξαφανιστεί." 

Συντελεστές
Παραγωγή: REI CINE SRL, Benjamín Domenech, Santiago Gallelli, Matías Roveda σε σκηνοθεσία του Adrián Villar Rojas. Συμπαραγωγή: REAL DMZ PROJECT Committee, Κορέα. Καλλιτεχνική παραγωγή: Guillermina Borgognone, Noelia Ferretti, Hyejin Kim, Javier Manoli, Martín Paziencia, Ariel Torti. Κινηματογράφηση: Mario Caporali, Σχεδιασμός ηχητικού περιβάλλοντος: Lena Esquenazi, Μοντάζ: Julia Straface, Σύμβουλος μοντάζ: Andrea Kleinman, Τελική επεξεργασία εικόνας: Alejandro Armaleo, Χρωματισμός: Alejandro Armaleo, Οπτικά εφέ: Gabriel Mongardi, Τελική επεξεργασία ήχου: Tres Sonido, Μίξη ειδικών εφέ: Rafael Millan, Facundo Gomez, Ειδικά εφέ: José E. Caldararo, Sebastián Sonzogni, Μίξη πρόσθετων ηχογραφήσεων: Leandro de Loredo, Σχεδιασμός γραφικών & τίτλων: Vanina Scolavino, Florencia Alapi, Santiago Wolsh.
 
Ευχαριστίες προς: Sunjung Kim, Nikolaus Hirsch, Hyejin Lim, Yisoo Choi, το προσωπικό του SAMUSO: Space for Contemporary Art, Huiseop Jeong, τους ανθρώπους από την Yangji-ri, Carlos Gutiérrez, την γκαλερί kurimazutto, Μεξικού και Marian Goodman Gallery. Με την υποστήριξη της επαρχίας Cheοrwon. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν κατά το διάστημα Aύγουστος 2014 μέχρι Νοέμβριο 2016 στο χωριό Yangji-ri, Cheοrwon, της Νότιας Κορέας. 


ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ | ΛΟΦΟΣ ΝΥΜΦΩΝ

Είσοδος Ελεύθερη

tags: προβολή ταινίας