Η δική σας εκδήλωση
  • στο T.A.F.
  • performance
06 07 2017 Έως 16/7/2017

ANTONELLO GHEZZI – BLOW AGAINST THE WALLS

tags: performance

ένα ταξίδι ανά τον κόσμο / που βασίζεται στη στιγμή της συλλογικής συμμετοχής

Το T.A.F. / The Art Foundation παρουσιάζει την Ιταλική καλλιτεχνική κολλεκτίβα Antonello Ghezzi και το πρότζεκτ τους Blow Against The Walls, το οποίο εγκαινιάζεται την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017 στις 20.30 και θα διαρκέσει έως τις 16 Ιουλίου.

Η Nadia Antonello και ο Paolo Ghezzi, το νεαρό δίδυμο που ίδρυσε την κολλεκτίβα στην Μπολόνια το 2009, έχει εμφανιστεί σε σημαντικές εκθέσεις σε όλη την Ιταλία και το εξωτερικό, μεταξύ άλλων στην Usina del Arte του Μπουένος Άιρες, το Petit Bain στο Παρίσι, τη Μπιενάλε της Μόσχας, το  Winter Festival στο Σαράγεβο, το Biel Center στη Βηρυτό, τη National Gallery της Μπολόνια και πρόσφατα στο Ιταλικό Ινστιτούτο της Αθήνας.

Το δίδυμο ANTONELLO GHEZZI έχει διακριθεί στο σύγχρονο καλλιτεχνικό στερέωμα, με το να διαταράσσει τις προσδοκίες μας σχετικά με την τέχνη και να εντοπίζει το αναπάντεχο στο φαινομενικά καθημερινό. ‘Μην ξεχνάς τη μαγεία΄ επιμένουν οι καλλιτέχνες, αποκαθιστώντας την ομορφιά του απλού πάνω στη σαγήνη που αποπνέει το περίπλοκο.

Στα δωμάτια του TAF παρουσιάζεται η περφόμανς ‘Blow Against The Walls’ η οποία βασίζεται στη στιγμή της συλλογικής συμμετοχής. Το πρότζεκτ αποτελεί ένα ταξίδι ανά τον κόσμο, κατά το οποίο αναζητώνται εμπόδια που χτίστηκαν από ανθρώπους προκειμένου να κρατήσουν μακριά άλλους ανθρώπους ή επειδή κάποιος έχει την ανάκη της φυγής και δεν μπορεί να τα καταφέρει.

<< Θέλουμε να γκρεμίσουμε τοίχους και την ανησυχία που επικρατεί με ποιητικό τρόπο, ήσυχα, και χωρίς βία, με ομορφιά και γλυκύτητα. Θέλουμε με την αφέλεια να πολεμίσουμε την υπεροψία. Εφόσον υπάρχει επαρκής αναπνοή για να φυσήξουμε μια ακόμη σαπουνόφουσκα, θα διώξουμε μακριά το θυμό.>>

AG

Κάθε συμμετέχων θα μπορεί να κάνει φούσκες κόντρα στα διαχωριστικά φράγματα που διχάζουν τον κόσμο, αφήνοντας πολύχρωμα και ανεξίτηλα σημάδια. Οι φούσκες θα προσκρούουν στον τοίχο και θα τον διαπερνούν.

Η περφόρμανς αποτελεί μέρος του BLOW, ενός εν εξελίξει  πρότζεκτ που έχει παρουσιαστεί στο Petit Bain στο Παρίσι και θα συνεχιστεί το Σεπτέμβρη μεταξύ της Παλαιστίνης και του Ισραήλ.

Επιμέλεια: Giusy Ragosa

 

Εγκαίνια: Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017, 20.30

Διάρκεια: 06-16.07.2017

Ώρες λειτουργίας: Δευτ - Σαβ 12:00 – 21:00, Κυρ 12:00 – 19:00

Διεύθυνση: Νορμανού 5, Αθήνα 105 55, μετρό Μοναστηράκι

Ελεύθερη είσοδος

Η περφόρμανς γίνεται με την υποστήριξη της DULCOP S.p.A. κατασκευάστριας εταιρίας στην Μπολόνια (IT).


επιμχους ﷽﷽﷽﷽﷽κρεμε ναχει ανγυνανθρ΄υσιένουν οι καλλιτέχνες

tags: performance