Η δική σας εκδήλωση
  • στην πόλη
  • εκθέσεις
17 06 2017 Έως 22/7/2017

“Driftwood, or how we surfaced through currents”

Η έκθεση «Driftwood, ή πώς αναδυόμαστε μέσα από τα ρεύματα» αποτελεί μία ιδέα της Βελγίδας επιμελήτριας Evelyn Simons, η οποία, με την υποστήριξη της συντονίστριας του πρότζεκτ Ηλέκτρας Καλαϊτζάκη, παρουσιάζει έντεκα ειδικά σχεδιασμένα έργα των: Larry Achiampong, Meriç Algün, James Bridle, Hera Büyüktaşçiyan, Jeremy Hutchison, KERNEL, Χρυσάνθης Κουμιανάκη, Περσεφόνης Μύρτσου & Εύας Γιαννακοπούλου, Lara Ögel, Μαρίας Παπαδημητρίου και Lloyd Corporation.

Η έκθεση εξετάζει την κίνηση των ανθρώπων, την κυκλοφορία των αγαθών και το πώς οργανώνονται, συστηματοποιούνται, ελέγχονται και αμφισβητούνται αυτές οι αδιάκοπες ροές κίνησης. Καλλιτέχνες με διαφορετικό υπόβαθρο και με τη χρήση μίας πληθώρας μέσων αντιμετωπίζουν αυτά τα ζητήματα σε μία σειρά ατομικών παρουσιάσεων, που εκτυλίσσονται ως ένας περίπατος στη γειτονιά των Εξαρχείων.

Σε αυτό το μεγάλο εύρος των καλλιτεχνικών έργων που παρουσιάζονται, εξετάζονται κοινά θεματικά ζητήματα: η διαφήμιση και το μάρκετινγκ ως εργαλεία συγκάλυψης της εκμετάλλευσης που είναι έμφυτη στις παγκοσμιοποιημένες διαδικασίες παραγωγής· η ηθική της εργασίας· η έννοια της οικίας ως μία προσωπική ή συλλογική κατασκευή· οι δομικοί περιορισμοί της ανθρώπινης κινητικότητας και σκέψης· η επιβληθείσα ή η αυτόνομη πολιτιστική ταυτότητα· και οι πρακτικές που έχουν να κάνουν με τη δόμηση της κοινότητας.

Η έκθεση «Driftwood, ή πώς αναδυόμαστε μέσα από τα ρεύματα» είναι μία από τις τρεις εκθέσεις (μαζί με αυτές των Michael Wang και Adnan Yldiz) που κέρδισαν ex-aequo το Curate Award, ένα διεθνή διαγωνισμό υπό την αιγίδα του Fondazione Prada και των Qatar Museums. Το Curate Award, που ξεκίνησε το Μάιο του 2013, έχει ως σκοπό να βρει νέα ταλέντα στην επιμέλεια εκθέσεων και να αποτελέσει ένα έναυσμα για νέες οπτικές στη δημιουργία εκθέσεων. Η διεθνής κριτική επιτροπή επέλεξε τους τρεις νικητές τον Αύγουστο του 2014, ανάμεσα σε ένα μεγάλο αριθμό υποβεβλημένων προτάσεων από 63 χώρες.

Τα έργα των καλλιτεχνών θα βρίσκονται από το απόγευμα αυτού του Σαββάτου 17 Ιουνίου στους παρακάτω χώρους:
1. Lloyd Corporation Χαρ. Τρικούπη 58
2. Μαρία Παπαδημητρίου Χαρ. Τρικούπη 57
3. James Bridle Αραχώβης 30
4. Larry Achiampong Ζωοδόχου Πηγής 59
5. Περσεφόνη Μύρτσου & Εύα Γιαννακοπούλου Καφενείο Μουριά, Χαρ. Τρικούπη 87
6. Hera Büyüktaşçiyan Μαυρομιχάλη 83
7. Lara Ögel Μαυρομιχάλη 102
8. KERNEL Ιπποκράτους 77
9. Meriç Algün Μαυρομιχάλη 56
10. Jeremy Hutchison Μαυρομιχάλη 27
11. Χρυσάνθη Κουμιανάκη (Σε όλους τους χώρους της έκθεσης).

Περισσότερες πληροφορίες(www.fondazioneprada.org)

photo: Meriç Algün, Untitled, 2013.(Evros, Maritsa, Meriç) from the series A Hook or a Tail. Courtesy of the artist and Galerie Nordenhake