Η δική σας εκδήλωση
  • στην πόλη
  • installations
01 06 2017 Έως 19/7/2017

Γιούλιαν Ρόζεφελντ / Μανιφέστο

tags: installation

φόρος τιμής στα καλλιτεχνικά μανιφέστα του 20ού αιώνα / Πειραιώς 260

Ο Γερμανός εικαστικός και κινηματογραφιστής JulianRosefeldt (Γιούλιαν Ρόζεφελντ) αποτίνει φόρο τιμής στα καλλιτεχνικά μανιφέστα του 20ού αιώνα με μια κινηματογραφική εγκατάσταση που προβάλλεται σε δεκατρείς γιγαντοοθόνες. Οι θέσεις ρευμάτων όπως ο Φουτουρισμός, το Νταντά, η Ποπ Αρτ, το Fluxus, αλλά και το Δόγμα 95 του Λαρς φον Τρίερ, όπως και οι Χρυσοί Κανόνες της Κινηματογράφησης του Τζιμ Τζάρμους επανερμηνεύονται με τη μορφή μονολόγων από την Καίητ Μπλάνσετ. Η βραβευμένη Αυστραλή ηθοποιός ενσαρκώνει το μανιφέστο-κολάζ υποδυόμενη δεκατρείς διαφορετικούς ρόλους, μεταξύ αυτών μια χορογράφο, μια δασκάλα, μια εργάτρια, μια χρηματίστρια και έναν άστεγο. Η ταινία αποκαλύπτει τόσο την επιτελεστική διάσταση όσο και την πολιτική σημασία των συγκεκριμένων διακηρύξεων, ενώ συγχρόνως θέτει υπό συζήτηση τον ρόλο των καλλιτεχνών σήμερα. Έργα του Ρόζεφελντ περιλαμβάνονται στις συλλογές των σημαντικότερων μουσείων του κόσμου.

Σενάριο – σκηνοθεσία – παραγωγή: Γιούλιαν Ρόζεφελντ

Ερμηνεία: Καίητ Μπλάνσετ

Εκτέλεση παραγωγής: Wassili Zygouris

Διεύθυνση φωτογραφίας: Christoph Krauss

Σχεδιασμός παραγωγής: Erwin Prib

Κοστούμια: Bina Daigeler

Μακιγιάζ: Morag Ross

Κομμώσεις: Massimo Gattabrusi

Τεχνικός φωτισμού: Christoph Dehmel-Osterloh

Ηχοληψία: David Hilgers

Μαριονέτες: Suse Wächter

Μοντάζ: Bobby Good

Post production: Jan Schöningh

Ηχητική επεξεργασία: Markus Stemler, Fabian Schmidt

Ανάθεση από: ACMI – Australian Centre for the Moving Image Melbourne, Art Gallery of New South Wales Sydney, Nationalgalerie – Staatliche Museen zu Berlin και Sprengel Museum Hannover.

Συμπαραγωγή: Τhe Burger Collection Hong Kong και Ruhrtriennale.

Με την ευγενική υποστήριξη του Συμβουλίου Μέσων Επικοινωνίας Βερολίνου-Βραδεμβούργου και σε συνεργασία με τη Βαυαρική Ραδιοφωνία.

Περισσότερες πληροφορίες: Ελληνικό Φεστιβάλ

tags: installation