Η δική σας εκδήλωση
  • στην πόλη
  • performance
18 05 2017 Έως 10/6/2017

Going where we come from, Maëlle Gross

tags: performance

ένας καλλιτεχνικός οπτικοακουστικός περίπατος / @ Κυψέλη, Αθήνα

Το ίδρυμα Fluxum και το Flux Laboratory στηρίζουν την Maëlle Gross στο πλαίσιο του δρωμένου "Πηγαίνουμε εκεί απ' όπου ερχόμαστε".

Η Maëlle Gross έχει ελληνικές ρίζες από την πλευρά του πάτερα της και ελβετικές από την πλευρά της μητέρας της. Το πατρικό της σπίτι βρισκόταν στην περιοχή της Κυψέλης, στην οδό Φιλύρας. Σήμερα, η Κυψέλη είναι μία αστική γειτονιά με ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της να αποτελείται από μετανάστες και προσφυγές. Μέσα από τις ζωές των κάτοικων της περιοχής, η Gross επιχειρεί να προκαλέσει τη μνήμη, να μιλήσει για τα όρια και τη διαδικασία της κοινωνικής ενσωμάτωσης, αντικατοπτρίζοντας τα τρέχοντα γεγονότα άλλα και την ίδια την ιστορία της οικογένειάς της. Από τον Ιανουάριο 2017 συλλέγει ιστορίες, πραγματοποιεί επιτόπια έρευνα και γίνεται ένα με την καθημερινή ζωή της γειτονιάς μέσα από περιπάτους, συναντήσεις και συνομιλίες με κάτοικους και τοπικές κοινότητες που έχουν την έδρα τους και δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

"Πηγαίνουμε εκεί απ' όπου ερχόμαστε", είναι ένας καλλιτεχνικός οπτικοακουστικός περίπατος, που καλεί τον θεατή να περιπλανηθεί στους πολυσύχναστους δρόμους της κυψέλης, με τη βοήθεια ενός ακουστικού οδηγού (audio guide) στο ρολό του αφηγητή.

Κατά τη διάρκεια της περιήγησης το κοινό καλείται να δει έργα καλλιτεχνών από τη Γαλλία, την Ελβετία, την Ελλάδα και την Κύπρο, σε δημοσίους άλλα και ιδιωτικούς χώρους, που συνδέονται μέσα από θέματα όπως η ταυτότητα, ο μύθος και η μετανάστευση.

Το πρότζεκτ αυτό επιμελούνται η Μυρτώ Κατσιμιχα (Ελλάδα) και η Ολίβια φαημυ (Ελβετία/Αίγυπτος), μετά από πρόσκληση της Olivia Fahmy, η οποία συντονίζει το πρότζεκτ μαζί με την Alice Francillon.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Luc Andrié, Gilles Furtwängler, Stelios Kallinikou, Gabrielle Le Bayon, Nikolas Ventourakis, Myriam Ziehli.

Πρακτικές πληροφορίες

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 19 Μαϊου υ έως και τις 10 Ιουνίου 2017 (εγκαίνια την πέμπτη 18 Μαϊου 2017, 20:30).

Οι περίπατοι θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο 4 μ.μ.- 8 μ.μ. και είναι ατομικοί.

Η αναχώρηση θα γίνεται κάθε 15 λεπτά από το δίκτυο αλληλεγγύης «το μυρμήγκι», Επτανήσου 60 και Τενέδου, Αθήνα (τελευταία αναχώρηση στις 7:45 μ.μ.).

Οι ακουστικοί οδηγοί θα είναι διαθέσιμοι σε τέσσερις γλώσσες: αγγλικά, αραβικά, γαλλικά και ελληνικά.

Δυνατότητα κράτησης θέσεων μονό για τους περιπάτους του Σαββάτου εδώ.

Για γενικές πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες: www.fluxlaboratory.com

tags: performance