Η δική σας εκδήλωση
  • στην πόλη
  • εκθέσεις
11 05 2017 Έως 27/5/2017

Domestic Matter

Ομαδική έκθεση / @ Πραξιτέλους 31

Η έκθεση Domestic Matter εγκαινιάζεται την Πέμπτη 11 Μαΐου στις 20:00 και διαρκεί έως τις 27 Μαΐου. Την φιλοξενεί στο εργαστήριο-σπίτι της, στην οδό Πραξιτέλους 31 στον  2ο όροφο, η εικαστικός Κατερίνα Παπαζήση. Η επιμέλεια της έκθεσης έγινε από την ίδια σε συνεργασία με τους συμμετέχοντες.

Το Domestic matter - οικιακή υπόθεση, εγχώριο ζήτημα ή οικιακή ύλη - φέρνει μαζί 15 καλλιτέχνες διαφορετικών εικαστικών ιδιωμάτων κάτω από κοινή ομπρέλα τη συνθήκη της συνάντησης του οικιακού περιβάλλοντος με το έργο τέχνης.

Η κρυμμένη καθημερινότητα των καλλιτεχνών της πόλης της Αθήνας, η συγχώνευση του χώρου του εργαστηρίου και του χώρου κατοικίας, η χρήση του οικιακού αντικειμένου ή περιβάλλοντος ή και της καθημερινής εμπειρίας μέσα σε αυτό ώς πρώτης ύλης για το έργο τέχνης, το πέρασμα του έργου τέχνης σε στοιχείο του περιβάλλοντος του σπιτιού, η πρόσληψη του έργου τέχνης μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο παρά σε έναν επίσημο εκθεσιακό χώρο και η συνάντηση του ιδιωτικού με το δημόσιο είναι παράγοντες που διαμόρφωσαν την επιμέλεια της έκθεσης.

Ανοίγοντας ένα ιδιωτικό περιβάλλον στο δημόσιο χώρο, η έκθεση αποσκοπεί στο να τονίσει την σχέση μεταξύ των δύο στην διαμόρφωση της πραγματικότητας. Παράλληλα, στο να ανοίξει μια συζήτηση επάνω στην ικανότητα του προσωπικού ή ιδιωτικού να γίνει ο πυρήνας συλλογικότητας και εναλλακτικών τρόπων αντιμετώπισης των συνθηκών της πραγματικότητας σε μία εποχή που το ενδιαφέρον στην τέχνη στρέφεται στον δημόσιο χώρο ενώ οι συνθήκες σπρώχνουν προς τον ιδιωτικό.

Tην μέρα των εγκαινίων, Πέμπτη 11 Μαίου στις 22:00 η Γεωργία Καρύδη θα παρουσιάσει ένα live perfomance μέσα απο το κρεβάτι.

Συμμετέχουν: Ιάνθη Αγγελίογλου, Βανέσσα Αναστασοπούλου, Μιχάλης Ζαχαρίας, Μαρία Ζαχαρογιάννη, Στάθης-Αλέξανδρος Ζούλιας, Νίκος Καναρέλης, Δημήτρης Καρατζάς, Γεωργία Καρύδη, Χρήστος Κωτσούλας (Capten),  Ειρήνη Μπαχλιτζανάκη, Κατερίνα Παπαζήση, Ναυσικά Ρήγα, Νίκος Σαρλής, Γιώργος Σταματάκης, Δημήτρης Φουτρής.

Ώρες λειτουργίας : Δευτέρα-Σαββατο 17:00-21:00

Χώρος : Πραξιτέλους 31, 2ος όροφος.

Επικοινωνία: +302103236071 / +306943905953

Πηγή (ΔΤ)