Η δική σας εκδήλωση
  • στην πόλη
  • events
03 05 2017 Έως 7/5/2017

Athens, we have a problem

Λογοτεχνικό και εικαστικό φεστιβάλ επιστημονικής φαντασίας / @ Snehta Residency

Γυναίκες που γεννάνε τα υπερφυσικά μωρά των πλουσίων, τερατώδη καλαμάρια που απειλούν ευθέως τις ζωές μας, ρομποτικές μέλισσες που φυλάσσουν τα σύνορα, σοφοί σκυφτοί και αδύναμοι να αντέξουν το βάρος της σοφίας τους, Κρυονικοί που βγήκαν από τα κουκούλια τους και αναζητούν την πανάκεια, παράξενα πλάσματα που στα κεφάλια τους παρασιτούν άλλα πλάσματα. Είναι αυτό το μέλλον της ανθρωπότητας; Είναι αυτή η Αθήνα του μέλλοντος; Ή μήπως είναι η Αθήνα του σήμερα και δεν το ξέρουμε; Το μόνο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι: Athens, we have a problem.

Η Snehta Residency σας καλεί να βάλετε για τέσσερις μέρες τα γυαλιά της επιστημονικής φαντασίας και να ρίξετε μια αλλιώτικη ματιά στην πόλη, στο φεστιβάλ επιστημονικής φαντασίας που θα φιλοξενηθεί ταυτόχρονα kai στους δύο χώρους της Snehta (Ι. Δροσοπούλου 47 και Κεφαλληνίας 39). 18 εικαστικοί καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παρουσιάσουν πρωτότυπα έργα και μία επιλογή από τα 21 διηγήμάτα που γράφτηκαν συγκεκριμένα για την περίσταση θα είναι διαθέσιμα σε μορφή βιβλίου.

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 3 ως τις 7 Μαΐου. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι 12:00– 20.00. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τετάρτη 3 Μάιου στις 20:00. Την Παρασκευή 5 Μαΐου από τις 20.00 ως τις 22.30 οι συγγραφείς θα διαβάσουν τα διηγήματα τους στο κοινό. Το Σάββατο μετά τις 20:00 σας περιμένουμε όλους για να πρωτότυπο πάρτι.

Συγγραφείς

Tam Cy Albert, Willi Andrick, James Bridle, Κωνσταντίνος Χρυσόγελος, Frédéric Déotte, Kahtrin Freytag, Ηλίας Μαρούτσης, Guillaume Ollendorff, Σοφία Παπαπολύζου, Joanna Peace, Νατάσα Σίδερη, Βασιλική Σηφοστρατουδάκη, Niki Seth-Smith, Mυρτώ Σταμπούλου, Μιχάλης Τάδε, Σοφία Τούμπουρα, Chuck Tourney-Fits, Orso Tosco, Augustus Veinoglou, David Whelan, Erica Zingano

Εικαστικοί

Αντώνης Βάθης, Αύγουστος Βεϊνόγλου, Αμαλία Βεκρή, Elliott Burns, Γιώργος Γιαννόπουλος, Clare Flatley, Steve C. Harvey, Navine G. Khan Dossos, Γεωργία Καρύδη, Γιώργος Λοΐζος, Νίκος Μάντζιος, Ειρήνη Μπαχλιτζανάκη, Παντελής Παντελόπουλος, Δημήτρης Πρωτόπαππας, Toby Short, Βασιλική Σηφοστρατουδάκη, Γιώργος Τούρλας, Σοφία Τούμπουρα

Χώροι
Snehta Residency, Ιωάννη Δροσοπούλου 47 Κεφαλληνίας 39

Επιμέλεια κειμένων Tam Cy Albert, Νατάσσα Σιδέρη, Ηλίας Μαρούτσης 

Επιμέλεια Έκθεσης Αύγουστος Βεϊνόγλου

Περισσότερες πληροφορίες (FB event)