Η δική σας εκδήλωση
  • στο T.A.F.
  • εκθέσεις
27 04 2017 Έως 30/4/2017

The Place in the End

Eρημία / 7 καλλιτέχνες συνδέονται με τη σοφία και την πολιτιστική κληρονομιά της Αμοργού

To T.A.F. / The Art Foundation παρουσιάζει την έκθεση The Place in the End, η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 στις 20.30 και θα διαρκέσει έως και τις 30 Απριλίου.

Η έκθεση The Place in the End είναι αποτέλεσμα του καλλιτεχνικού προγράμματος φιλοξενίας Ερημία_ΑΜΟΡΓΟΣ που διήρκησε ένα μήνα στη Νότια Αμοργό (Κάτω Μεριά).  Μέσα από την έκθεση προβάλλονται οι μέθοδοι που επινόησαν και υιοθέτησαν επτά καλλιτέχνες προκειμένου να ανακαλύψουν την κληρονομιά του τόπου και εν τέλει τη σοφία του. Οι καλλιτέχνες ήταν από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο τόπος της Νοτιότερης Αμοργού ήταν βασικός παράγοντας στη δημιουργία του ίδιου του προγράμματος, μιας και αυτό δίνει έμφαση στις έννοιες αφενός της πολιτιστικής κληρονομιάς και της παράδοσης, αφετέρου στο στοιχείο της απομόνωσης του τόπου από τη ραγδαία τουριστική ανάπτυξη και τη φυσική του απομόνωση. Όσοι επισκέπτονται τη Νότια Αμοργό βιώνουν μία ηρεμία, η οποία διέρχεται μέσα από τον ήχο του αέρα που φυσάει στα λαγκάδια, καθώς και μέσα από τους ήχους των ζώων που κινούνται μέσα στους αγρούς, όταν ο ήλιος δύει.

Οι καλλιτέχνες φιλοξενήθηκαν στα δωμάτια της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής και μετέτρεψαν το κτίριο του παλιού σχολείου σε εργαστήριο και γκαλερί. Eπίσης, εργάστηκαν  σε διάφορα σημεία στη φύση. Ο χώρος διαμονής και εργασίας, αλλά και το τοπίο της Νότιας Αμοργού αποτέλεσαν έμπνευση για τη δημιουργία νέων πεδίων καλλιτεχνικών πρακτικών και έρευνας. Κατά τη διαδικασία αυτή οι καλλιτέχνες είχαν στην κατοχή τους περιορισμένα μέσα.

Συμμετέχουν: Αμπντούλ Χαλίκ Αζέεζ (Σρι Λάνκα), Αύγουστος Βεινόγλου (Ελλάδα), Έμμα Κόρραλλ (ΗΒ), Μαρία Νικηφοράκη (Ελλάδα), Ίνγκριντ Πουμαγιάλλα (Περού), Βασιλική Σιφοστρατουδάκη (Ελλάδα), Αμαλία Χαλκιοπούλου (Ελλάδα)

Το πρόγραμμα Ερημία_ΑΜΟΡΓΟΣ πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο της Αμοργού, το Σύλλογο της Αρχαίας Αρκεσίνης και τον Εκκλησιαστικό Σύλλογο της Αγίας Παρασκευής.  Επίσης, πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Χορηγοί και υποστηρικτές: Blue Star Ferries, Filmora Proffesional Photo Lab, We Shall See Scuba Dive, Λιοστάσι, Μαρουσώ, Anemos Cars.

Εγκαίνια: Πέμπτη 27 Aπριλίου 2017, 20.30

Είσοδος ελεύθερη

Διάρκεια: 27.04 - 30.04.2017

Ώρες λετουργίας: Δευ – Σαβ. 12-21.00, Κυρ 12-19.00

Διεύθυνση: Νορμανού 5, Αθήνα 105 55, μετρό Μοναστηράκι

tags: εκθέσεις