Η δική σας εκδήλωση
  • στην πόλη
  • παρουσίαση βιβλίου
07 04 2017 Έως 7/4/2017

«Dysfunctional Comedy»

παρουσίαση του καλλιτέχνη Olav Westphalen / @ Circuits and Currents

«Dysfunctional Comedy» παρουσίαση του καλλιτέχνη Olav Westphalen συζήτηση και βιβλιο-παρουσίαση

Το «Dysfunctional Comedy» που εκδόθηκε το 2016 από Sternberg Press, σε συν-επιμέλεια με την Lívia Páldi, καταγράφει μια σειρά από δημόσιες εκδηλώσεις, performances, και εργαστήρια και τον Γερμανο-αμερικανό καλλιτέχνης Olav Westphalen σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες, κυρίως στη Σουηδία, μεταξύ του 2012 και 2015. Αυτή η έκδοση/ κατάλογος παρουσίάζει τη διασταύρωση των πρακτικών, ιδεών και εικόνων, του καλλιτέχνη αναφερόμενη σε εκπροσώπους διαφόρων παραδόσεων και μορφών στην κωμωδεία και τη σκιτσογραφία με στόχο να προβληματιστούν σχετικά με την πλούσια ιστορία του stand-up comedy και της πολιτικής σάτιρας.

Η δημοσίευση ανθολογεί περισσότερους από δεκαπέντε καλλιτέχνες και συγγραφείς που ασχολούνται με τις κωμική τεχνικές, συχνά με τρόπους που ανατρέπουν τις παραδοσιακές στρατηγικές και τα μέσα του stand-up comedy επανεξετάζοντας την καλλιτεχνική επιτελεστικότητα και τη συμμετοχή του κοινού. Ο δημόσιος λόγος και οι τρόποι αντιμετώπισης ευαίσθητων θεμάτων, στερεοτύπων, ταμπού και σχέσεων εξουσίας εξετάζονται, επίσης, όχι μόνο για να αναζητηθούν νέοι τρόποι απεύθυνσης στο κοινό, αλλά και για να εξετάσουμε κριτικά τον κόσμο της τέχνης, της πολιτιστικής πολιτικής, του συντηρητισμού και της ακαμψίας.

Dysfunctional Comedy. A Reader
Sternberg Press 2016
Edited by Lívia Páldi, Olav Westphalen
Contributions by Aron Flam, Anna Kinbom, Lars-Erik Hjertström Lappalainen, Sally O’Reilly, Lívia Páldi, Roee Rosen, Olav Westphalen
 
BIO:
Ο Olav Westphalen είναι ένας Γερμανο-αμερικανός καλλιτέχνης o οποίος δημιουργεί τα εννοιολογικά έργα του οποίου παίρνουν τη μορφή των παιχνιδιών, πειραμάτων, σχεδίων και σκίτσων. Παίζει και με τις δύο πλευρές του διαχωρισμού υψηλής και χαμηλής τέχνης, ασχολούμενος παράλληλα με την κωμωδία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και με έργα σε μουσεία και γκαλερί, όπως το Μουσείο Whitney, το ICA του Λονδίνου, το Ελβετικό Ινστιτούτο της Νέας Υόρκης, το Moderna Museet κ.α. Είναι μέλος του Rattelschneck, μιας συλλογικότητας σκιτσογράφων με βάση στο Βερολίνο. Είναι επίσης καθηγητής στο Royal Institute of Art, Στοκχόλμη.

Παρασκευή 7 Απριλίου, 20:00

Circuits and Currents

Project Space of the Athens School of Fine Arts,Νοταρά 13 & Τοσίτσα, Εξάρχεια, Αθήνα