Η δική σας εκδήλωση
  • στην πόλη
  • εκθέσεις
08 04 2017 Έως 13/4/2017

Το Φιλί

οι Arbit City Group / @ Λυκομιδών 13, Θησείο

Το Φιλί είναι μια κίνηση για την τρυφερή συμφιλίωση. Για την αγάπη, τo πάθος, το γάμο, την τρυφηλότητα της ζωής και τον έρωτα μέσα από την ευγενική χορηγία.

Όταν αυτή η ιστορία ξενικά από τη μεγάλη Αμερική τότε τα γεγονότα είναι πάντα συναρπαστικά. Τα εκατό Αμερικανικά Λίμπερτυ που επανεκκίνησαν την Ελληνική Θαλασσοκρατία, είναι ο πρώτος μεγάλος σταθμός της νέας αφήγησης μιας γνωστής ιστορίας.

Μια τέτοια έναρξη μπορεί να κατευθύνει τη δημιουργία μιας επιφάνειας, όπου οι λεπτομέρειες του βίου του χρυσού Ελληνικού Εφοπλισμού ξεδιπλώνονται και σκιαγραφούνται με μια σειρά έργων. Ο θεατής μπορεί να γνωρίσει ένα κομμάτι της ψυχής του Έλληνα εφοπλιστή, για να ανακαλύψει τελικά εκ νέου την ταυτότητα της χώρας και της πόλης του.

Ανάμεσα σε κινήσεις-αντιπαραδείγματα ο θεατής θα προσπαθήσει να ψηλαφίσει την ιστορία του χρυσού ελληνικού εφοπλισμού, μέσα από το φαινόμενο των δύο φάρων επιχειρηματικότητας που άφησαν “προίκα” στην Ελλάδα τεράστια ιδρύματα με πολύχρονη δράση. Για αυτήν τους την γαλαντομία εξυμνούνται μέσα από έργα βασικών ελληνικών χαρακτηριστικών.

Για να περιγραφεί η αγκαλία και η φιλοξενία, το δώρο, η κοινοκτημοσύνη, η αυτοπεποίθηση ή ακόμη η ευρεία αποδοχή της γυναίκας-μητέρας, οι Arbit City Group παρουσιάζουν μια νέα σημαία, ένα μεγάλο επιτοίχιο έργο νέον, μια θαλασσογραφία, ένα ασημένιο χέρι και προτείνουν μια συμβολική βεξιλλολογική κίνηση.

Σαν το Λαοκόοντα, οι Arbit City Group επιχειρούν να μελετήσουν τα σύγχρονα Τρωικά άλογα, αμελώντας την οργή της Αθηνάς που με φίδια θα στραγγαλίσει τα παιδιά τους.
Αν θα μπορούσε ένας τίπλος να περιγράψει μια απεραντότητα, τότε θα ήταν “Το Φιλί".Αν όχι, θα ήταν ένα μεγάλο χαϊκού:

Η προσέγγιση / Ο στραβός γυαλός / "Η σήμανση των δύο υφάλων απαιτεί εξαιρετική προσοχή" / Νo Man Overboard / Βαμμένο μέταλλο με σάρκα / Γαργάρες πετρελαίου / Τα πούρα των φαραώ / Προς αναζήτηση της ευτυχίας / Γυναίκα τρόπαιο / Αν με αγαπούσες / Έλα να φάμε μαζί / Οι δύο φάροι / Μια προσέγγιση

Εγκαίνια: Σάββατο 8 Απριλίου 2017, 20:00

Διάρκεια έκθεσης: 08.04-13.04.2017, 11:00-18:00

Και έως τις 31/4 κατόπιν ραντεβού, μέσω e-mail (contact@arbitcitygroup.com)

Λυκομιδών 13, Θησείο, 11851, Αθήνα

Περισσότερες πληροφορίες: FB event

tags: εκθέσεις