Η δική σας εκδήλωση
  • στην πόλη
  • events
01 04 2017 Έως 2/4/2017

Στις ίδιες θάλασσες - Ικαριώτικο Διήμερο στην Αθήνα

tags: events

Το ikariamag.gr γιορτάζει τα 7 χρόνια λειτουργίας του / @ ΓΗ Κ44

Το ikariamag.gr γιορτάζει τα 7 χρόνια λειτουργίας του με ένα διήμερο αφιερωμένο στην προσφυγιά, τότε και σήμερα.

1 & 2 Απριλίου 2017 [18:00 – 24:00]

community center ΓΗ@Κ44 – Κωνσταντινουπόλεως 44 Γκάζι

Στάση Μετρό Κεραμικός

«Η Ιστορία όχι απλώς κάνει κύκλους αλλά πολλές φορές αυτοί οι κύκλοι έχουν την ανάποδη φορά. Από τις ίδιες ακτές που σήμερα δυστυχισμένοι άνθρωποι ξεβράζονται ή καταλήγουν για να σωθούν, πριν μερικά χρόνια έφυγαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας -για να σωθούν κι αυτοί- ακολουθώντας την ακριβώς αντίστροφη πορεία. Όχι πριν χιλιάδες χρόνια. Μόλις χτες. Οι δικοί μας άνθρωποι, που κάποιοι από αυτούς ακόμα ζουν».Κωνσταντίνος Βατούγιος, σκηνοθέτης του μονολόγου “Το Βαρκουλάκι”

Το διήμερο περιλαμβάνει:

ΜΟΛΥΒΟθήκες (DIY Workshop)

Σάββατο & Κυριακή 18:30-20:30 – Είσοδος Δωρεάν

* Το workshop ΜΟΛΥΒΟθήκες είναι ένα απλό DIY project με ξύλο και χρήση μερικών εργαλείων. Όλοι μαζί θα φτιάξουμε με τρόπο απλό, όμορφες μολυβοθήκες για να τις χαρίσουμε σε παιδιά προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα μας. Για να γίνει πιο ολοκληρωμένο το μικρό αυτό δώρο, φέρνουμε μαζί μολύβια, γόμες ή ό,τι άλλο σχολικό υλικό και γραφική ύλη θέλουμε να συνοδεύσει τη μολυβοθήκη μας, ενώ για να γίνει πιο προσωπικό, μπορούμε να γράψουμε ένα μήνυμα προς τον αποδέκτη, στο κάτω μέρος της μολυβοθήκης. Ο χρόνος που απαιτείται για μία μολυβοθήκη είναι περίπου μισή ώρα.

To project ΜΟΛΥΒΟθήκες πρωτοπαρουσιάστηκε στο TEDx Χανίων τον Νοέμβριο του 2016 και διοργανώνει η Ηλέκτρα Πάστη με την υποστήριξη της BOSCH (justdiy.gr).

*Για τη συμμετοχή σας είναι απαραίτητο να φέρετε σχολικά υλικά.

ΤΟ ΒΑΡΚΟΥΛΑΚΙ (performance)

Σάββατο & Κυριακή 21:00 – Είσοδος 5 ευρώ

Ο μονόλογος της 94χρονης, εν ζωή Ικαριώτισσας, Αργυρώς Τρυπουλά σε μια δραματοποιημένη εκδοχή για την Κατοχή, την προσφυγιά και την επιστροφή στο νησί. Ένα ταξίδι που ξεκινά από την Ικαρία, το Τσεσμέ, την Αίγυπτο και καταλήγει στις ακτές των νησιών μας, σήμερα. Ο μονολόγος βασίστηκε σε συνέντευξη στο πλαίσιο έρευνας της Ευφροσύνης Κουτσούτη για λογαριασμό του Κέντρου Τεκμηρίωσης, Έρευνας & Δράσης Ικαρίας. O μονόλογος πρωτοπαρουσιάστηκε στο àrtεις; fest | Ημέρες Σύγχρονης Ικαριακής Δημιουργίας στην Αθήνα (TAF, Δεκέμβριος 2015) και στη συνέχεια στο Φεστιβάλ «Μέρες Ικαρίας στις Βρυξέλλες» (Community Hall, Sainte Catherine, Νοέμβριος 2016).

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Ερμηνεία: Ηλέκτρα Τσακαλία, Σκηνοθεσία – Δραματουργική Επεξεργασία: Κωνσταντίνος Βατούγιος, Φωτισμοί: Βαγγέλης Φάμπας (Massive Productions - Akron Studios), Κατασκευή κούκλας: Στεφανία Μελεσανάκη (Κλωθογυρίσματα)

*Δε θα υπάρξουν προκρατήσεις εισιτηρίων. Η έγκαιρη προσέλευση διασφαλίζει τη σειρά προτεραιότητας.

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΦΥΓΗΣ (music session)

Σάββατο & Κυριακή 22:00 - Είσοδος δωρεάν

Ο μουσικός παραγωγός από την Ικαρία, Γιώργος Μελεσανάκης επιλέγει μουσικές και στίχους του 20ου αιώνα που γεννήθηκαν από τον ξεριζωμό των Ελλήνων. Θα απολαύσουμε αυτό το μουσικό ταξίδι στον υπέροχο χώρο του Κ44.

ΜΠΑΡ & ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ: Στον χώρο Θα λειτουργεί μπαρ με καφέ, ικαριώτικο κρασί και αναψυκτικά καθώς και το Ικαριακόν Παντοπωλείο (ikariastore.gr) για να προμηθευτείτε 100% ικαριακά προϊόντα!

Διοργάνωση: justdiy.gr - ikariamag.gr

Περισσότερες πληροφορίες (FB event)

tags: events