Η δική σας εκδήλωση
  • στην πόλη
  • ομιλία - συζήτηση
09 03 2017 Έως 9/3/2017

Wir sind ihr / They are us / Είναι εμείς

Συζήτηση με την Caroline Busta / Goethe-Institut

Συζήτηση με την Caroline Busta, αρχισυντάκτρια, και Anke Dyes, συντάκτρια του σημαντικού Βερολινέζικου περιοδικού τέχνης TEXTE ZUR KUNST. H παρουσίαση θα εστιαστεί στο νέο τεύχος Μαρτίου με τίτλο ‘Είναι εμείς’.

Από το πρώτο τεύχος το 1990, το TZK διευρενά εξελίξεις στον χώρο της αισθητικής και συγχρόνως στον χώρο της πολιτικής. Με το τεύχος # 105 “Wir sind ihr / They are us / Είναι εμείς» εξετάζουμε πιό στενά τις εθνικιστικές, συντηρητικές, και ρατσιστικές ιδεολογίες που έχουν γίνει πρόσφατα πολύ πιο ορατές σε όλη την Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στον πυρήνα του τεύχους – το οποίο έχει διαμορφωθεί από τους Helmut Draxler, Isabelle Graw και Susanne Leeb – είναι διάφορες μορφές μετακίνησης, μετανάστευσης και πολιτικής των συνόρων (ανθρώπων, δεδομένων, πατρογονικής κληρονομιάς, σημειoλογικής έννοιας), και το κρίσιμο σημείο πέρα από το οποίο φιλελεύθεροι θεσμοί είναι ανίκανοι να (δια) κρίνουν την «αλήθεια». Σχεδιασμένο πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, και εξελιγμένο μέσα στο χάος των πρώτων εβδομάδων της νέας κυβέρνησης, αυτό το τεύχος αντιστέκεται στη άμεση διαμεσολάβηση (à la Twitter και των καθημερινών ειδήσεων που μεταβολίζει). Αντ’ αυτού ενδίδει σε αυτό που διακρίνει την βιβλιοδετημένη εκτυπωμένη σελίδα από την ψηφιακή τροφοδοσία: την δυνατότητα να παρέχει έναν πιο ψύχραιμο, μετρημένο στοχασμό της στιγμής που βιώνουμε σήμερα, μια ανάλυση της πολιτικο-αισθητικής σκέψης σε μια εποχή τόσο φαινομενικά επιταχυνόμενη που οι ίδιοι οι όροι και τα γεγονότα που χρησιμοποιούνται για μια συλλογιστική αντιμετώπιση, μετατοπίζονται σαν έννοιες κυριολεκτικά εν μία νυκτί.

Η συζήτηση διοργανώνεται από το Goethe-Institut σε συνεργασία με το ινστιτούτο σύγχρονης τέχνης Radio Athènes και αποτελεί μέρος του ‘a propos documenta’.

Με την υποστήριξη του Outset Greece.

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017, 20:30

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά

Ελεύθερη Είσοδος (με σειρά προτεραιότητας)

Περισσότερες πληροφορίες: neon