Η δική σας εκδήλωση
  • στην πόλη
  • εκθέσεις
11 02 2017 Έως 22/3/2017

Blue-black layers over the White City

ατομική έκθεση του Αλέξανδρου Τζάννη / @ State of Concept

H State of Concept παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Αλέξανδρου Τζάννη, «Blue-black layers over the White City» σε επιμέλεια Ηλιάνα Φωκιανάκη.

Ο Αλέξανδρος Τζάννης, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες φωνές στο τοπίο της σύγχρονης ελληνικής τέχνης, παρουσιάζει μια νέα σειρά έργων ως αναφορά, έμπνευση και πρόσκληση στην πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε: την Αθήνα.

Ο Τζάννης δουλεύει εδώ και μια δεκαετία με γλυπτική και σχέδιο, δημιουργώντας περιβάλλοντα που προκαλούν τα όρια της ζωής του στην πόλη. Η καλλιτεχνική του πρακτική περιλαμβάνει την συλλογή από τμήματα και φόρμες της πόλης σήμερα, μαζί με αντικείμενα που συνθέτουν ένα κολάζ από αυτά που δίνουν σήμερα στην Αθήνα τον χαρακτήρα της, αλλά και αυτά που την καθόρισαν στο παρελθόν. Όλα αυτά τα στοιχεία συλλέγονται από τη μια για να ανακατασκευάσει ο καλλιτέχνης αυτό που αποκαλεί ένα σκηνικό, το οποίο επιθυμεί να εκφράσει τα μυστήρια της Αθήνας, αλλά και να δώσει την αίσθηση της ζωής σε μια πόλη που από την δημιουργία της έχει υπάρξει μάρτυρας ριζικών αλλαγών.

Με την υποστήριξη του Outset Greece

Περισσότερες πληροφορίες: State of Concept

Πηγή (neon)

tags: εκθέσεις