Η δική σας εκδήλωση
  • στο T.A.F.
  • events
07 02 2017 Έως 24/2/2017

CTRL T: Marcin Knyziak

tags: events

CTRL T: Marcin Knyziak

Go West / ένα project για το πώς οι άνθρωποι διαπραγματεύονται το χώρο τους

To metamatic:taf συνεχίζει το πρόγραμμα δράσεων CTRL+T με τη συμμετοχή του Marcin Knyziak και το project Go West, το οποίο εγκαινιάζεται την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017 στις 20.30 και θα διαρκέσει έως και τις 24 Φεβρουαρίου.

Το πρόγραμμα CTRL+T αποτελεί μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην υποστήριξη ανερχόμενων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να αναπτύξουν την καλλιτεχνική πρακτική τους διαμορφώνοντας ένα έργο σε εξέλιξη. Καθόλη τη διάρκεια του έτους και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, διαφορετικοί καλλιτέχνες καταλαμβάνουν τον εκθεσιακό χώρο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του metamatic:taf επεξεργαζόμενοι την ιδέα του CTRL+T με απόλυτη ελευθερία όσον αφορά τη μεθοδολογία και τα εικαστικά μέσα.

Το CTRL+T συνιστά μια πλατφόρμα εργασίας για καλλιτέχνες και ερευνητές σε μια περίοδο κοινωνικών αναταραχών και σημαντικών πολιτιστικών αλλαγών, που πυροδοτούν νέους προβληματισμούς στο πεδίο της πολιτιστικής παραγωγής στην Ελλάδα. Το Go West είναι ένα νέο έργο που ο Marcin Knyziak  ξεκίνησε να εξελίσσει εμπνεόμενος από την Αθήνα. Ο καλλιτέχνης παρατηρεί τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι διαπραγματεύονται τον χώρο τους, τόσο μέσα στο σύστημα της πόλης, όσο και μεταξύ τους, χρησιμοποιώντας φωτογραφία, ηχογραφήσεις και εύκολα κόλπα με χρήση βίντεο για να τον απεικονίσει. Το project αποτελεί έναν στοχασμό πάνω στο θέμα του ταξιδιού και των επιλογών που κάνουν οι άνθρωποι σε ένα ευρύτερο πλαίσιο μετανάστευσης κα αποίκησης. Το έργο θα παρουσιαστεί σε μορφή εγκατάστασης στο metamatic:taf, καθώς και με ένα one-off event ακουστικής εμβύθισης.

Ο Marcin Knyziak είναι καλλιτέχνης οπτικο-ακουστικών μέσων, sound designer και σκηνοθέτης και ζει στη Γλασκώβη. Συνεργατικά φιλμ του με ηχοτοπία έχουν βραβευτεί σε πολυάριθμα φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένων των Sundance, Los Angeles και Chicago. Τα τελευταία χρόνια ο Marcin έχει παραβρεθεί στο Berlinale Talents με τη συν-σκηνοθεσία ενός ντοκιμαντέρ, ενώ έχει λάβει μέρος σε προγράμματα καλλιτεχνικής φιλοξενίας στο Μόντρεαλ, το Βελιγράδι, την Αθήνα και τη Μαδέιρα. Η πρόσφατη δουλειά του περιλαμβάνει live performances, εγκαταστάσεις και video art.

Εγκαίνια:Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2017, 20.30

Διάρκεια: 07-24.02.2017

Είσοδος ελεύθερη

Διεύθυνση: Νορμανού 5, Αθήνα 105 55, μετρό Μοναστηράκι

tags: events