Η δική σας εκδήλωση
  • στο T.A.F.
  • events
22 06 2016 Έως 22/6/2016

CTRL T: Arhi.tek & Privateprint

tags: events

CTRL T: Arhi.tek & Privateprint

Ρώτησε τους εκδότες / πάρε μέρος σε ένα διαδραστικό project για 1 ημέρα

To metamatic:taf συνεχίζει το πρόγραμμα δράσεων CTRL+T σε επιμέλεια των METASITU, καλλιτεχνικών διευθυντών του metamatic:taf, με τη συμμετοχή των Arhi.tek & Privateprint και το project τους Everything you always wanted to know about your neighbour but were afraid to ask.  Το project θα παρουσιαστεί στο metamatic:taf για μια ημέρα, στις 22 Ιουνίου στις 18.00.

Το πρόγραμμα CTRL+T αποτελεί μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην υποστήριξη ανερχόμενων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να αναπτύξουν την καλλιτεχνική πρακτική τους διαμορφώνοντας ένα έργο σε εξέλιξη. Καθόλη τη διάρκεια του έτους και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, διαφορετικοί καλλιτέχνες καταλαμβάνουν τον εκθεσιακό χώρο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του metamatic:taf επεξεργαζόμενοι την ιδέα του CTRL+T με απόλυτη ελευθερία όσον αφορά τη μεθοδολογία και τα εικαστικά μέσα.

Το CTRL+T συνιστά μια πλατφόρμα εργασίας για καλλιτέχνες και ερευνητές σε μια περίοδο κοινωνικών αναταραχών και σημαντικών πολιτιστικών αλλαγών, που πυροδοτούν νέους προβληματισμούς στο πεδίο της πολιτιστικής παραγωγής στην Ελλάδα. Το Everything you always wanted to know about your neighbour but were afraid to ask συνιστά ένα διαδραστικό  project  που αποτελείται από ένα σύντομο video  και μια performance. Στόχος του είναι να δημιουργήσει έναν ευρύτερο διάλογο για θέματα που αναδύονται μέσα από το οπτικό υλικό που παρουσιάζεται. Το project έχει ως βάση το τρέχον κοινωνικο-πολιτισμικό πλαίσιο στα γειτονικά Σκόπια.

Το ARHI.TEK είναι ένα μηνιαίο έντυπο του Τμήματος Αρχιτεκτονικής στα Σκόπια. Ένα εγχείρημα κριτικού αναστοχασμού σε ζητήματα που αφορούν στην αρχιτεκτονική και το ευρύτερο πολιτισμικό πλαίσιο που προσδιορίζεται από τις παρούσες χωρο-χρονικές συνθήκες. Ιδρυτές και αρχισυντάκτες είναι η Mila Dimitrovska και ο Vlado Danailov.

Το Privateprint είναι ένας νεοσύστατος εκδοτικός οίκος art book στα Σκόπια, αφιερωμένος στην επιμέλεια, δημιουργία και υποστήριξη των artists books, καλλιτεχνικών/ επιμελητικών και ερευνητικών projects και σχετικών εκδόσεων. Ιδρυτές και αρχισυντάκτες είναι η Marija Hristova και Ilija Prokopiev.

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016, 18:00 – 22:00

Είσοδος ελεύθερη

Διεύθυνση: Νορμανού 5, Αθήνα 105 55, μετρό Μοναστηράκι

tags: events