Η δική σας εκδήλωση
  • στο T.A.F.
  • εκθέσεις
14 01 2016 Έως 5/2/2016

Make today to build tomorrow

Το FLUX LABORATORY συστήνεται στο ελληνικό κοινό / Η επιτυχία στην εποχή της κρίσης

Το metamatic:taf έχει τη μεγάλη χαρά να συνεργαστεί με το Flux Laboratory φιλοξενώντας την έκθεση Make today to build tomorrow που εγκαινιάζεται με την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016 στις 19.00 και θα διαρκέσει έως τις 5 Φεβρουαρίου. 

Το Flux Laboratory είναι ένα πειραματικό πολιτιστικό κέντρο με έδρα την Ελβετία που ειδικεύεται στις εκφραστικές τέχνες και ειδικότερα στο χορό και την performance. Με την υποστήριξη του ιδρύματος FLUXUM ενθαρρύνει τις συνεργασίες και το διάλογο μεταξύ οργανισμών και πολιτιστικών παραγόντων είτε πρόκειται για δημόσια, είτε για ιδιωτική πρωτοβουλία.

Μέσα από την έκθεση Make today to build tomorrow, το Flux Laboratory συστήνεται στο ελληνικό κοινό, με σκοπό να μοιραστεί μαζί του πάνω από μια δεκαετία εμπειριών και γνώσης στη σύλληψη και παραγωγή καλλιτεχνικών projects. Στην έκθεση παρουσιάζεται μια επιλογή από το ευρύ φάσμα αρχειακών δράσεών του, το οποίο περιλαμβάνει δημιουργίες περισσότερο από 400 καλλιτεχνών τα τελευταία 12 χρόνια. Η έκθεση επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει τη θέση που τοποθετούμε τις κοινωνικές και ανθρώπινες αξίες σε ένα κόσμο όπου κυριαρχεί η οικονομία: Το πώς οι αξίες αυτές μπορούν να βρουν μια θέση στις ζωές μας και πώς θα μπορούσαν να ξαναδώσουν νόημα σε έναν εργασιακό κόσμο στον οποίο έχουν σχεδόν ξεχαστεί.

Για την έκθεση αυτή, το Flux Laboratory παρουσιάζει την ταινία μικρού μήκους Make today to build tomorrow, που δημιουργήθηκε ειδικά για το θέμα, σε σκηνοθεσία της Daphne Bengoa. Η ταινία προσπαθεί να εισχωρήσει στο έργο και το χώρο 7 επιχειρηματιών, αναδεικνύοντας στην τεχνογνωσία τους, καθώς και την ακρίβεια και συνέπεια, συστατικά απαραἰτητα για τη συνοχή μιας κοινωνίας σε υπαρξιακή κρίση. Ως αντιπαραβολή στην απαισιόδοξη εικόνα της σημερινής Ελλάδας, μια νέα γενιά ανθρώπων αναπτύσσει τις δραστηριότητές της με δυναμισμό στην καθημερινή προσπάθεια να πετύχει κόντρα στην κρίση. Τα πορτραίτα αυτά αποτελούν το εφαλτήριο μιας πιο περιεκτικής σειράς που η Daphne Bengoa και το Flux Laboratory επιδιώκουν να αναπτύξουν πάνω στη θεματική των επαγγελμάτων στην Ελλάδα.

Tην προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση, στην οποία θα συμμετάσχουν προσκεκλημένοι ομιλητές από διάφορα πεδία, αναλύοντας τις προκλήσεις αυτού του εγχειρήματος. 

Επιμέλεια: Flux Laboratory

Εγκαίνια – Συζήτηση: Πέμπτη 14.01.2016, 19.00

Είσοδος ελεύθερη

Διάρκεια έκθεσης: 14.01 - 05.02. 2016

Ώρες Λειτουργίας: Δευτ-Σαβ 12.00-21.00, Κυρ 12.00-19.00

Περισσότερες πληροφορίες: www.fluxlaboratory.com

Διεύθυνση: Νορμανού 5, Αθήνα 105 55, μετρό Μοναστηράκι

tags: εκθέσεις