Η δική σας εκδήλωση
  • στο T.A.F.
  • εκθέσεις
28 11 2015 Έως 13/12/2015

Wesen: Επιστροφή στο Σώμα - Επιστροφή στην Αναγέννηση

Wesen: Return to the body-Return to the Renaissance

Το εργαστήριο έρευνας AlmaKalma / στην πρώτη τους έκθεση στην Αθήνα

Το metamatic:taf έχει τη χαρά να φιλοξενήσει την έκθεση Wesen: Επιστροφή στο Σώμα - Επιστροφή στην Αναγέννηση που εγκαινιάζεται το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 στις 19.00 και θα διαρκέσει έως τις 13 Δεκεμβρίου. 

Το Wesen, φιλοσοφικός όρος του Martin Heidegger, είναι ένα σημαίνον ενεργοποίησης. Είναι η σχέση μας με τις υπαρκτότητες, η σχέση μας με το βλέμμα στον ορίζοντα του αόρατου. Είναι η έξαρση της στιγμής, γεμάτη χάος όπου όλα κινούνται στη φορά της ορμής προς μια μεγάλη επιστροφή. Την επιστροφή στο "σώμα", την επιστροφή στην "αναγέννηση"
Η έκθεση έχει σκοπό την παρουσίαση, μέσω οπτικοακουστικών εγκαταστάσεων και φωτογραφιών, της έρευνας που πραγματοποιείται από το International Research Laboratory of Performing Arts-AlmaKalma, το οποίο λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Μήτρου. Τα έργα παρήχθησαν σε βάθος χρόνου για τις εκάστοτε ανάγκες των performance του Research Laboratory στην γκαλερί Χ-ART-Ι, στο Θέατρο Αθήναιον, στους δημόσιους χώρους του ΑΠΘ και στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (MMCA).

Την ημέρα των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί performance / installation του Research Laboratory σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μήτρου στην οποία συμμετέχουν οι: Μαρία Χαρέλα, Μάρω Θεοδοσίου, Σεμπάστιαν Τσιφής, Ιωάννα Σκαντζέλη, Χάρης Μεσηνιώτης, Manuel Baldassare, Emma Grace, Χριστίνα Σιριοπούλου, Φωτεινή Τερζή, Αθανάσιος Μαργούτας, Σοφία Δρακοπούλου, Σοφία Στεργίου, Σταύρος Καπετάνιος.

Συμμετέχουν οι εικαστικοί:

Φωτογραφία: Βασίλης Καρκατσέλης

Ποιήματα της Ιωάννας Σκαντζέλη παρουσιαζόμενα φωτογραφικά από τον Βασίλη Καρκατσέλη

Video Art: Yiota Chatzi, Daniela Prost

Slide show με φωτογραφίες από την performance του Εργαστηρίου Έρευνας: F-F or Santa Sangre (2014). Συμμετέχουν με φωτογραφίες τους οι: Αθανάσιος Αθανασιάδης, Μανώλης Βάρνας, Υπατία Βρεττού, Κατερίνα Ζαχαριάδου, Θεανώ Καραολανίδου, Βασίλης Καρκατσέλης, Βασίλης Μαντάς, Νίκη Μπάτση, Δημήτρης Μιχαηλίδης, Γιώργος Παπουτσής, Θανάσης Ράπτης, Άγγελος Σοφιανίδης, Σταύρος Τσικόγιας, Αλέκα Τσιρώνη, Χρήστος Χίτσιος

Ηχητική εγκατάσταση: Manuel Baldassare  Εικαστικό πορτέτο του Χρήστου Πειραλή, αρχιτέκτονα-ζωγράφου, για μελλοντική performance, με θέμα τον Van Gogh, του Εργαστηρίου Έρευνας. Performer: Σεμπάστιαν Τσιφής

Επιμέλεια: Στέλλα Μανικάτη, Ιστορικός της Τέχνης

Εγκαίνια: Σάββατο 28.11.2015, 19:00

Είσοδος ελεύθερη

Διάρκεια έκθεσης: 28.11-13.12.2015

Ώρες λειτουργίας: Δευτ-Σαβ 12:00-21:00, Κυρ 12:00-19:00

Διεύθυνση: Νορμανού 5, Αθήνα 105 55, μετρό Μοναστηράκι

tags: εκθέσεις