Η δική σας εκδήλωση
  • στην πόλη
  • εκθέσεις
01 09 2012 Έως 14/10/2012

The Future Starts Here - Στέφανος Τσιβόπουλος

Αισχύλεια 2012 / Παλαιό Ελαιουργείο - Παραλία Ελευσίνας

Η έκθεση 'The Future Starts Here' αποτελείται από μια σειρά νέων έργων του Στέφανου Τσιβόπουλου που έχουν υλοποιηθεί ειδικά για το Ελαιουργείο Βότρυς στην Ελευσίνα. Αποτελεί μία ‘αντίδραση’ στην τρέχουσα κοινωνικοπολιτική και οικονομική κρίση, ορισμένη και παραγμένη με το αίσθημα του κατεπείγοντος, ενώ ταυτόχρονα επιδιώκει να υπερβεί την παρούσα συγκυρία επιχειρώντας μια προβολή στο μέλλον.   

Η έκθεση διαρθρώνεται σε δύο κύρια μέρη. Το πρώτο μέρος ασχολείται με την τρέχουσα κρίση μέσα από χωρικές εγκαταστάσεις που ενσωματώνουν το βίντεο, την πέρφορμανς, φωτογραφικά, τηλεοπτικά και κινηματογραφικά αρχεία. Το δεύτερο μέρος αναδεικνύει το φαντασιακό και το ποιητικό μέσω μιας ταινίας γυρισμένης στην Ελευσίνα. Η ταινία παρουσιάζεται τμηματικά σε διάφορα σημεία, μέσα στο βιομηχανικό συγκρότημα του ελαιουργείου, όπου ο θεατής είναι σε αναζήτηση της αφήγησης, σαν ένας ταξιδιώτης μέσα στο χώρο και το χρόνο.

'The Future Starts Here' είναι ένα έργο του Στέφανου Τσιβόπουλου, σε συνεργασία με  την αρχιτεκτονική ομάδα In Situ, τη σχεδιάστρια Μαίρη Ικονιάδου, την ομάδα Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Kυψέλης ΟΠΙK και τo περφόρμανς group Vasistas.

Ο Στέφανος Τσιβόπουλος ζεί και εργάζεται μεταξύ Άμστερνταμ και Αθήνας.

Έργα του έχουνε εκτεθεί μεταξύ άλλων στη Manifesta 8, Ισπανία; Witte de With, Ολλανδία; BFI Southbank Λονδίνο, Η.Β; ISCP NY, Η.Π.Α; Heidelberg Kunstverrein, Γερμανία; Friedericianum Κάσσελ, Γερμανία; Centre Pompidou Παρίσι, Γαλλία; Fondazione Pistoletto, Ιταλία; 4η Riga Quadrennial, Λετονία; 1st Athens Biennale.

Διάρκεια Έκθεσης: 01.09-14.10.2012

Περισσότερες Πληροφορίες :Φεστιβάλ Αισχυλείων

tags: φεστιβάλ / εκθέσεις