Η δική σας εκδήλωση
  • στο T.A.F.
  • εκθέσεις
18 12 2014 Έως 15/1/2015

Studios 2014

Studios 2014

Ο θεσμός του metamatic:taf για 5η χρονιά / μια συνεκτική αποτύπωση των διερευνήσεων που πραγματοποιούν οι νέοι εικαστικοί κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους

Το metamatic:taf με ενθουσιασμό παρουσιάζει για πέμπτη συνεχή χρονιά την έκθεση Studios 2014 που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014 και θα διαρκέσει έως τις 15 Ιανουαρίου 2015.

Η έκθεση αποτελεί θεσμό για το metamatic:taf και φιλοδοξεί να μεταδώσει στο κοινό τις τάσεις που διαμορφώνονται στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, φιλοξενώντας μια επιλογή έργων από πρόσφατους αποφοίτους. Η έκθεση επιχειρεί μια συνεκτική αποτύπωση των διερευνήσεων, εννοιολογικών και πρακτικών, που πραγματοποιούν οι νέοι εικαστικοί κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους.

Τα έργα που παρουσιάζονται αποτελούν μέρος της πτυχιακής εργασίας των καλλιτεχνών και η επιλογή τους έχει βασιστεί πρωτίστως σε δύο άξονες: αφενός στη συνειδητή διάθεσή τους να ενσωματώσουν την επιστημονική προσέγγιση ως καλλιτεχνική πρακτική και αφετέρου στον εντοπισμό μιας ιδιαίτερα ευρηματικής χρήσης των υλικών μέσων με πρόδηλες συμβολικές διαστάσεις.

Εκκινώντας από προσωπικά βιώματα, μια έκρηξη σκέψης ή από θέση παρατήρησης-επισκόπησης, οι συμμετέχοντες προχωρούν σε μια διαδικασία διερευνητική στο πλαίσιο της οποίας καταπιάνονται με αμφιθυμίες και εννοιολογικά δίπολα, πειραματίζονται με τις ιδιότητες και τη μορφή των υλικών και κατασκευάζουν μια νέα συνθήκη διαχείρισης της πραγματικότητας, εστιάζοντας σε πλευρές της που συχνά τείνουμε να παραβλέπουμε. Ακροβατώντας ενίοτε μεταξύ ενός παιγνιώδους, χιουμοριστικού υπαινιγμού και ενός αιχμηρού σχολίου, και άλλοτε επιλέγοντας έναν περισσότερο ποιητικό τρόπο αφήγησης, οι καλλιτέχνες μέσα από τα έργα τους συνευρίσκονται τελικά σε μια ανοιχτή συνομιλία μεταξύ τους.

Συμμετέχουν: Ελένη Αθανασιάδου, Στέφανος Αθάνατος, Δημήτρης Βουρδόγλου, Μαίρη Θηβαίου, Βάλια Κελαϊδή, Ελένη Κοκολάκη, Μαρία Μαυροπούλου, Θεοδώρα Πανταζοπούλου, Κωνσταντής Παπαμαργαρίτης, Χρήστος Παπασωτηρίου, Irene Ragusini, Ναταλία Σουμπίνα, Νίκος Τοπαλίδης, Σύλβια Φεσσά, Φένια Χατζημιχαήλ, Αλεξία Ψαραδέλη.

Επιμέλεια: Χριστίνα Δηλάρη, Γιαλένα Κλειδαρά, Ιφιγένεια Παπαμικρουλέα

Εγκαίνια: Πέμπτη 18.12.2014, 20:30

Είσοδος ελεύθερη

Διάρκεια έκθεσης: 18.12.2014-15.01.2015

Ώρες Λειτουργίας: Δευτ-Σαβ 12:00-21:00, Κυρ 12:00-19:00

Διεύθυνση: Νορμανού 5, Αθήνα 105 55, μετρό Μοναστηράκι

tags: εκθέσεις