Η δική σας εκδήλωση
  • στο T.A.F.
  • εκθέσεις
21 06 2012 Έως 22/9/2012

Ecophenomena

Επαναπροσέγγιση της φύσης / Ευρηματικά εγχειρήματα

Το TAF παρουσιάζει την έκθεση Ecophenomena που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 21 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2012.

Η έκθεση Ecophenomena αναδεικνύει μία νέα μορφή κοινωνικής βιωσιμότητας διαμορφώνοντας επιμελητικά τις συνθήκες συνύπαρξης και διαλόγου μεταξύ επιλεγμένων δημιουργών, ομάδων και τεχνητών που εξερευνούν ένα νέο, επινοητικό και μαζί οικολογικό τρόπο ζωής. Συμμετέχοντες από διαφορετικούς χώρους συνθέτουν εύστοχες προτάσεις σε σχέση με ένα ευρύ φάσμα πρωταρχικών ανθρώπινων αναγκών, από τη διατροφή μέχρι την κατοικία. Προτάσεις όπως η δόμηση με φυσικά υλικά και η αυτοδιαχείριση της οικιακής ενέργειας παρουσιάζονται μαζί με εγκαταστάσεις αρχιτεκτόνων και γραφιστών σε μια κοινή προσπάθεια ώθησης της καθημερινότητας μας σε μια πιο οικολογική κατεύθυνση.

Ταυτόχρονα η έκθεση υπογραμμίζει τη διαμόρφωση μιας νέας κοινωνικής ταυτότητας δημιουργώντας μια πλατφόρμα δράσεων και ανταλλαγής προβληματισμών με αφετηρία την υπάρχουσα αστική καθημερινότητα και όχημα τη φαντασία, το σεβασμό, τη συνύπαρξη και την υπέρβαση. Η έκθεση Ecophenomena επιδιώκει να εντείνει την περιβαλλοντική συνείδηση του κοινού μέσω της παράθεσης απτών προτάσεων που απαντούν σε καίρια ζητήματα του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Στα δέκα δωμάτια του TAF συγκεντρώνονται ριζοσπαστικές και ευαίσθητες ιδέες και κατασκευές που τονίζουν τη διάθεση των συμμετεχόντων για επαναπροσέγγιση της φύσης, της κοινωνίας και της δημιουργίας. Παρουσιάζεται μια σύνθεση από ευρηματικά εγχειρήματα τα οποία αναστοχάζονται τη νεωτερικότητα, αντλούν στοιχεία από την παράδοση και δημιουργούν προτάσεις για τη διαχείριση του παρόντος και του μέλλοντος.

Επιμέλεια: Ιφιγένεια Παπαμικρουλέα

Συμμετέχοντες: doxiadis+, Free and Real, Kollektivemind*, Living Green, Μetoo, Νέα Γουινέα, Αλέξανδρος Οικονομίδης, πηλΟίκο, Φίλοι του ποδηλάτου- Αθηνών

Εγκαίνια: Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012, 20:30

Είσοδος ελεύθερη

Διάρκεια Έκθεσης: 21.06-02.09.2012

Ώρες λειτουργίας: Κυρ-Παρ 11:30-21:00, Σαβ-Κυρ 11:30-17:00

Διεύθυνση: Νορμανού 5, Αθήνα 105 55, μετρό Μοναστηράκι

tags: εγκατάσταση / οικολογία / εκθέσεις