Η δική σας εκδήλωση
  • στο T.A.F.
  • εκθέσεις
12 12 2013 Έως 26/1/2014

Studios 2013

Θεσμός του metamatic:taf / Nέα δεδομένα και πρακτικές που επικρατούν στην εικαστική γλώσσα του σήμερα

Update 040114: Παράταση της έκθεσης μέχρι 26 Ιανουαρίου 2014

Το metamatic:taf με χαρά παρουσιάζει για τέταρτη χρονιά την έκθεση Εργαστήρια 2013, που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013 και θα διαρκέσει έως τις 5 Ιανουαρίου 2014. 

Η έκθεση αποτελεί θεσμό για το metamatic:taf και φιλοδοξεί να μεταδώσει το καλλιτεχνικό κλίμα που επικρατεί στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, φιλοξενώντας μια επιλογή έργων από πρόσφατους αποφοίτους της σχολής σε ανοιχτή συνεύρεση και συνομιλία μεταξύ τους. Στόχος είναι μέσα από τη συνύπαρξη των έργων να αποτυπωθούν οι τάσεις, εννοιολογικές και πρακτικές, που διευρευνώνται κατά τη διάρκεια της φοίτησης και ο τρόπος με τον οποίο επηρεάζουν την καλλιτεχνική διαδρομή των νέων ελλήνων εικαστικών. Με τον τρόπο αυτό το κοινό καλλιεργεί μια ουσιαστικότερη αντίληψη των νέων δεδομένων και πρακτικών που επικρατούν στην εικαστική γλώσσα του σήμερα αλλά ταυτόχρονα αναπτύσσει μια εξοικείωση με μελλοντικες δημιουργικές προσεγγίσεις.

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα, τα οποία αποτελούν μέρος της πτυχιακής εργασίας των καλλιτεχνών και έχουν επιλεγεί εξαιτίας της ιδιαιτερότητας με την οποία αντιλαμβάνονται τον κοινωνικό και αισθητικό ρόλο της σύγχρονης τέχνης, διάθεση η οποία προκύπτει πρωτίστως μέσα από τον τρόπο αξιοποίησης καθιερωμένων και νέων εικαστικών μέσων. Αυτή η κυρίαρχη τάση για επαναδιαπραγμάτευση των αισθητικών εννοιών και πρακτικών αποτελεί το συνεκτικό ιστό της έκθεσης, καταδεικνύοντας μια συνειδητή διάθεση για επανεξέταση και επανακαθορισμό, η οποία λειτουργεί ως προτροπή για έναν εναλλακτικό τρόπο προσέγγισης και θέασης των έργων.

Συμμετέχοντες: Αμαλία Αντωνιάδου, Παντελής Γιαννάκης, Ανδριάνα Δαούτη, Νατάσα Ευσταθιάδη, Γιάννης Καπέλλος, Γεωργία Λαλέ, Λαμπρινή Μάρκου, Ελίνα Νιάρχου, Μαίρη Παππά, Δημήτρης Παπουτσάκης, Πάνος Προφήτης, Αλίκη Σούμα, Σωτηρία Τσιάκα, Μυρτώ Φερεντίνου, Σωτήρης Φωκέας, Θανάσης Φωτεινιάς

Επιμέλεια: Γιαλένα Κλειδαρά και Ιφιγένεια Παπαμικρουλέα

Είσοδος ελεύθερη

Εγκαίνια: Πέμπτη 12.12.2013, 20:30 

Διάρκεια έκθεσης: 12.12.2013-5.1.2014

Ώρες Λειτουργίας: Δευτ-Σαβ 12:00-21:00, Κυρ 12:00-19:00

Διεύθυνση: Νορμανού 5, Αθήνα 105 55, μετρό Μοναστηράκι

tags: εκθέσεις